24. Bodrum Cup'da Yelkenli Valsi - Son Dakika
Güncel

24. Bodrum Cup'da Yelkenli Valsi

24. Bodrum Cup\'da Yelkenli Valsi

24. Bodrum Cup'da Yelkenlilerin valsi tüm güzelliği ile devam ediyor.

26.10.2012 01:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22-27 Ekim 2012

Bodrum - Kalymnos – Cos – Bodrum

Türk ve Yunan sularında düzenlenen, 15'i yabancı 55 ahşap yatın katıldığı Bodrum Kupası Yelken Yarışları başladı.

Era Bodrum Yelken Klubü tarafından düzenlenen yarışmanın başlangıcı Turgutreis açıklarında başladı ve yarışmaya 15"i yabancı, 55 yarışmacı tekne ile 20 organizasyon teknesi katıldı.

Bugün 2. Etap'da Yalıkavak Palmarina'dan hareketle Didim D-Marin'e yelkenler açıldı.

Era Bodrum Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras "Yatlar, denizde Türk yatçılığının geldiği noktayı gösterecek ve yat turizmini dünyaya tanıtacaktır. Organizasyon Türkiye'nin tanıtımı ve ekonomisi açısından da çok önemli. Önce yerel, sonra da ulusal anlamda Türk ekonomisine üstelik de global krizin derinleştiği şu günlerde katma değer yaratmaktadır" dedi.

"Ege dostluk denizi"

Bu yıl Yunan adalarından gelen davet üzerine İstanköy (Kos) ve Kalymnos adalarını da organizasyona dahil ettiklerini anlatan Aras, yatların iki Yunan adasında da konuk edileceğini söyledi.

Ege denizinin dostluk denizi olduğunu ve iki ülke tarafından da kullanıldığını hatırlatan Aras, "Yunan adalarında da başka bir heyecan var şimdi. Onlar da bu festivalin içinde olmak istiyorlardı. Bizi coşkuyla bekliyorlar" dedi.

Katılımcılardan İskoç teknesinde Gaida çalan İskoç yarışcılar yelkenlerin dansına renk kattılar.

Dünkü Turgutreis-Yalıkavak rotasından sonra akşam Palmarina Bodrum ve Yalıkavak Belediyesi'nin misafiri olan yarışmacılar bugün rüzgarin ve havanın güzelliğiyle Didim D-Marin'e yelken açıldı.

Yarın Yunanistan'ın Kalymnos Adası'na gidecek olan yatlar, 26 Ekim'de Cos rotasında yarışacak. 27 Ekim'de ise Cos-Bodrum rotasında büyük mücadele yapılacak.

Bodrum Cup, uluslarasıtanıtımımızda büyük rol oynayan "Yüzen Boat Show". Bodrum Cup Yelken Yarışlarısadece bir yarış değil, ülkemiz zenginliklerini, yat turizminin gelişimini, ülkemiz tersanelerinde üretilen yatların tanıtımını tüm dünyaya başarı ile anlatan bir organizasyon, ekonomik katma değer sağlayan bir festival.

Acıbadem ana sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Bodrum Cup Yelken Yarışları, Ege'de dostluk rüzgarı estirmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 24. Bodrum Cup'da Yelkenli Valsi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement