29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Ekonomi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün, bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu belirtti.

29.10.2015 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün, bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu belirtti.

Bakan Bilgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarına işaret ederek, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birliğin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünün bu değerleri daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu bildirdi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşların can ve mal güvenliğini hedef alan terör örgütlerine karşı tek yürek olunduğunu gösterme günü olduğuna dikkati çeken Bilgin, "Bu anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet, kardeşlik ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız" ifadesini kullandı.

İlan edildiği günden beri Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma çabasının simgesi olan Cumhuriyetin, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecektir. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement