29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı\'na doğru

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2020 11:18  Güncelleme: 13:10

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaytancıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk halkının cumhuriyetle dünyaya örnek bir mücadele örneği verdiğini belirtti.

Cumhuriyeti koruyup ve güçlendirmenin Türk halkının ilk görevi olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, "Cumhuriyet, ekilen tarlalar, çalışan fabrikalar, gülen çocuklar, yarınından emin gençler, gururlu anne ve babalar, zengin ve aydınlık bir Türkiye'dir. Bu ülkenin ne büyük güçlüklerle kurulduğunu bilen bilim ve emekle yarınlara yürüyen yurttaşlar cumhuriyetimizin geleceğidir.

En büyük bayramımız nedeniyle bir kez daha, adını ve ilkelerini kalbimizden ve aklımızdan hiç çıkarmayacağımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tabakoğlu, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine en büyük armağanının cumhuriyet olduğunu belirtti.

Türk milletinin yokluğa ve yoksulluğa rağmen içindeki özgürlük ve bağımsızlık aşkını vatanın her karış toprağına yayan ve bu uğurda dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini vurgulayan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı bireylerin yetişmesi ve yetiştirilmesi misyonu taşıyan Trakya Üniversitesi olarak bu kadim toprakları bizlere armağan eden vatan evlatlarına layık olmanın inancını taşıyarak vatanımızın geleceğini koruyacak ve yükseltecek nesiller yetiştirmek için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

CHP Edirne İl Başkanı Pekcanlı

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekcanlı, mesajında, cumhuriyet sayesinde yarınlara güvenle bakıldığını belirtti.

Cumhuriyetle egemenliğin kayıtsız, koşulsuz Türk ulusuna verildiğini aktaran Pekcanlı, "Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı ışıkla tüm zorluklara, engellere, iç ve dış düşmanlara rağmen Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe taşıma yolunda ödünsüz ve korkusuz mücadeleye devam edeceğiz.

Bu yolda kararlılığımız, azmimiz ve inancımız sonsuza kadar sürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle ve Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu ülke için şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Demirkıran

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirkıran, mesajında, milli mücadele yıllarında imkansızlıklara rağmen destan yazdığını belirtti.

Türk milletinin hiçbir zaman baskı ve dayatmaya boyun eğmediğini vurgulayan Demirkıran, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu günümüzde de kutuplaştırma, ötekileştirme yapmadan, özümüze dönmemiz lazım. Suni gündemlerden bir an önce vazgeçip hep birlikte yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı kuracak çalışmalar yapmamız gerekir. Milli Mücadele yıllarında pek çok örnekleri vardır.

Biz en zor şartlara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bu vesile ile bir kez daha cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi hayırla, şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement