3. Bursa Turizm Zirvesi Başladı, 1. Bursa Turizm Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

3. Bursa Turizm Zirvesi Başladı, 1. Bursa Turizm Fuarı Açıldı

3. Bursa Turizm Zirvesi Başladı, 1. Bursa Turizm Fuarı Açıldı

Bursa Valiliği himayelerinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve turizm STK'ları ile birlikte Network Fuarcılık ve Merinos AKKM tarafından düzenlenen 3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı açıldı.

18.10.2018 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuar ile 3. Bursa Turizm Zirvesi'nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte turizm sektörü paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı'nı gönderdiği telgrafla tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, "Ülkemizin güzide şehirlerinden Bursa, sahip olduğu kültürel ve doğal zenginlikleri ile ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir. Düzenlenen etkinliklerin turizmcilerin ve vatandaşlarımızın da katılımıyla toplumumuzda turizm konusunda farkındalığın artırılmasına, halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanmasına katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

"BURSA'NIN TURİZM POTANSİYELİNİN FARKINDAYIZ"

3. Turizm Zirvesi ve 1. Turizm Fuarı'nın açılışında konuşan Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, "Daha önce düzenlediğimiz ilk iki zirvede alınan kararları tekerteker hayata geçirdik. 3. Turizm Zirvesi'yle birlikte ilk turizm fuarını da açıyoruz. Bursa'nın turizm potansiyelinin farkındayız. Şehrimiz her açıdan turizm destinasyonları arasında en az 3. sırada yer alabilecek özelliklere sahiptir" dedi.

"Bursa turizm istiyor" ifadelerini kullanan Eker, "Burada bize düşen görev belediyeler, siyasiler, STK'lar ve medyanın beraberce çalışmalar yürütmesidir. Değerlerimize sahip çıkmalı, onları korumalı ve bunların tanıtımı için projeler üretmeliyiz.Zirve bittikten sonra da Bursa turizmine katkı sağlayacak faaliyetlere hız kesemeden devam edeceğiz" diye konuştu.

"BU YIL TURİZM AÇISINDAN VERİMLİ GEÇTİ"

Bursa için turizmin önemine dikkat çeken Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'da turist sayısıyla birlikte geceleme oranın da artırılması gerektiğini belirtirken, "Bu yıl turizm açısından oldukça verimli geçti. Yaz döneminde otellerimizdeki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı, şehrimize gelen turist sayısı 2 milyon 800 bin civarında fakat buna rağmen konaklama sayısı az. Bursa'nın turizm kategorisini yukarı çıkaracaksak kalınan gün sayısını arttırmalıyız. Bunun için de kaplıca ve sağlık turizmini bu açıdan önemsiyoruz. Ayrıca kongre ve fuar turizmini arttırmak da üzerinde durduğumuz bir konu, bu bağlamda BTSO, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uluslararası fuar merkezi yapma projesine çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"ULUDAĞ'IN KRONİK SORUNLARININ AŞILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise şunları söyledi; "Bursa turizm açısından oldukça önemli değerler barındırıyor. Bakanlık olarak Bursa'nın önemli bir dinamizminin olduğunu biliyoruz. Uludağ ile ilgili kronik sorunların aşılması için atılması gereken adımları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte atacağız. Uludağ'ın, Bakanlığımız otoritesinde olması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca açıkhava müzeleri, kaçak turlar gibi konular üzerinde hassasiyetle duruyoruz."

"ÖNCELİKLE NİTELİK ARTIRILMALI"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bursa turizm potansiyeli en yüksek şehirlerin başında gelmektedir. Bu açıdan Bursa'nın gelişen yüzünün turizm olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için öncelikle nitelik artırılmalı, ardından birlik beraberlik içerisinde hareket edilmelidir. Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmaları konusunda üzerimize düşen her şeyi yapma gayretindeyiz" dedi.

Bursa 3. Turizm Zirvesi ile 1. Turizm Fuarının açılışına katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanı Osman Ayık, Turist Rehberleri Birliği (TÜREB) Genel Başkanı Zeki Apalı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya da yaptıkları selamlama konuşmalarında turizm sektörü ve kendi çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Yapılan konuşmalardan sonra 60 firma ve kurumun iştirak ederek stant açtığı 1. Bursa Turizm Fuarı'nın kurdelesi Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla kesildi. Zirve açılış toplantısı ve fuar açılışına AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, İnegöl, İznik, Orhaneli Belediye başkanları, BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa Kent Konseyi Başkan Vekili Şuayip Toprak ile Bursa protokolü katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3. Bursa Turizm Zirvesi Başladı, 1. Bursa Turizm Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement