36'ncı DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserleri Cermodern'de - Son Dakika
Güncel

36'ncı DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserleri Cermodern'de

36. kez düzenlenen Dyo Resim Yarışması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri, 06 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen açılışın ardından Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

07.05.2015 14:38

48 yıl önce Ege Bölgesi sanatçıları ile başlayan ve yıllar içinde tüm Türkiye'ye ulaşan bir etkinlik haline gelen Dyo Resim Yarışması'na bu yıl 992 sanatçı 1574 eserle rekor bir katılım gösterdi. 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser ise sergilenmeye değer bulundu. 6 Mayıs 2015 tarihinde Yaşar Holding İcra Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Aktaş'ın ev sahipliğinde yapılan Ankara Sergisi açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Topluluğu bayileri ile Topluluğun yönetici ve çalışanları, öğretim üyeleri ve Ankaralı sanatseverler katıldı.

Törende konuşma yapan Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, 48 yıldır sürdürülen Dyo Resim Yarışması'nın resim sanatına olan katkısına dikkat çekti ve Yaşar Topluluğu'nun ekonomik olduğu kadar sosyal sorumluluklarını da yerine getirdiğini belirtti. Özel sektör tarafından düzenlenen ilk resim yarışması olan Dyo Resim Yarışması'nın 48 yıl gibi uzun bir süredir ilgi azalmadan devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Aktaş, bugüne kadar onbinlerce sanatçının onbinlerce eserle katılım gösterdiği yarışmanın 36.sında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri Ankara'da da sergilemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Mehmet Aktaş konuşmasında, "Yaşar Topluluğu olarak ekonomik sorumluluğumuz kadar sosyal sorumluluğumuzu da önemsiyoruz. Eğitime, kültüre, sanata ve spora olan desteğimiz uzun yıllardır aralıksız sürüyor ve sürmeye de devam edecek, dedi.

36. Dyo Resim Yarışması Cermodern'de 31 Mayıs 2015 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

1967 yılında başlayan, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen Yarışma'nın bu yıl 36'ncısı düzenlendi. 2014 yılında düzenlenen yarışmaya 992 sanatçı 1.574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Yarışmaya, bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan, Polonya'dan da katılım oldu.

Seçici Kurulu'nda Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Dr. Ümit Gezgin, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Mümtaz Sağlam, Doç. Hasan Kıran, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Cuma Ocaklı ve Prof. Aydın Ayan'ın bulunduğu yarışmanın değerlendirmeleri İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de yapıldı. Seçici Kurul değerlendirmelerinin ardından 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Pentür dalında Ayşe Bilir, Gülveli Kaya, Erdal Kocabey ve Belit Sak 15 bin liralık ödülün sahibi olurken, özgün baskı kategorisinde Seyit Mehmet Buçukoğlu ve Necla Tosmur 6 bin liralık ödülü almaya hak kazandı.

36. Dyo Resim Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul, Eskişehir, İzmir, Adana, Samsun, Şanlıurfa'nın ardından Ankara'da sergileniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 36'ncı DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserleri Cermodern'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement