41 Ülkenin Çocukları Kocaeli'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

41 Ülkenin Çocukları Kocaeli'de Buluştu

41 Ülkenin Çocukları Kocaeli\'de Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve Eğlence Fuarı, geleneksel kortej yürüyüşü ile başladı.

22.04.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve Eğlence Fuarı, geleneksel kortej yürüyüşü ile başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı. Toplam 41 ülkeden gelen dünya çocukları, İzmit'in merkezindeki Yürüyüş Yolu'nda düzenlenen korteje yöresel kıyafetleri ile katılarak Kocaeli halkını selamladı. Çocuklar için hazırlanmış birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı şenlik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünden başladı.

Düzenlenen şenlik kapsamında 41 ülkeden gelen bin çocuk, Yürüyüş Yolu'ndan ilerleyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne geldi. Burada düzenlenen programın açılışında Lübnanlı çocuklar İstiklal Marşı'nı okuyarak büyük alkış aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Swaziland Krallığı'ndan gelen çocuklar milli danslarını sergiledi. Programda bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "41 ülkeden gelen bin çocuğumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. Hepinizi Türkiye'de, Kocaeli'de sevgiyle, saygıyla karşılıyoruz. Bütün dünya çocuklarının sevgiye ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Sizleri severek burada misafir ediyoruz. Ben inanıyorum, bu dostluğunuz ülkeler arasında da dostluk kurmamıza sebep olacaktır. 23 Nisan bizim çocuklarımızın en mutlu olduğu bir gün. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın çok mutlu bir günüdür 23 Nisan. Onun için biz de istedik ki, bizim çocuklarımızın yaşadığı mutluluğu bütün dünya çocukları da yaşasın. Mutlulukları paylaşalım diye sizleri davet ettik" dedi.

Daha sonra dünya çocukları kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na sundu. Karaosmanoğlu ise dünya çocuklarına Türk-İslam sanatının en önemli örneklerinden olan Ebru Sanatı'nın örneklerini hediye etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 41 Ülkenin Çocukları Kocaeli'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement