734. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Bugün Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

734. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Bugün Başlıyor

734. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Bugün Başlıyor

734.'üncüsü kutlanacak olan Türk Dil Bayramı etkinlikleri bugün başlıyor.

09.05.2011 22:37

9 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 18.00'de, Türk Dil Bayramı ve Karaman'a özel olarak düzenlenen Milli Piyango çekilişi ile başlayacak etkinlikler çekilişin ardından Yusuf Güney Konseri ile devam edecek. Özel Milli Piyango Çekilişi ve Konser Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak.

Kutlama etkinlikleri 10 Mayıs'ta Türkçe Treni'nin İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan uğurlanmasıyla devam edecek. Türkçe Treni, Haydarpaşa Garı'ndan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Milletvekilleri tarafından Karaman'a uğurlanacak. Saat 10.00'da başlayacak Uğurlama Töreni, Tgrt Haber kanalından da canlı olarak yayınlayacak. Türkçe Treni, içerisindeki üniversite öğrencileri ve sanatçılarla birlikte Bilecik ve Eskişehir'de mola verip bu illerde konserler düzenlenecek. Türkçe Treni, 11 Mayıs günü saat 10.00'da Karaman'da görkemli bir tören ile karşılanacak.

Aynı gün Piri Reis Kültür Merkezi'nde Gençliğin Türkçe Kurultayı ve Yavuz Bülent Bakiler'in konuşmacı olarak katılacağı bir konferans tertip edilecek. Akşam ise ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Topucak Meydanı'nda ki Tartan Evi önünde Mehter Takımı ile birlikte konser verecek.

Kutlamalar çerçevesinde 12 Mayıs tarihinde; 1. Uluslar arası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi, Balkusan da Karamanoğlu Mehmetbey'i Anma Törenleri ve Bekir Sıtkı Erdoğan, İbrahim Sadri ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı M. Bahaettin Cebeci'nin katılacağı Şiir Şöleni gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin son günü olan 13 Mayıs da ise; Kutlama Komitesi tarafından anıta çelenk konulacak, Yunus Emre Türbesi ziyaret edilecek, Türk Dili Yürüyüşü ve Sergi Açılışları yapılacak. 734. Türk Dil Bayramı ünlü sanatçı Kubat'ın, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda vereceği Halk Konseriyle sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 734. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Bugün Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement