8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bolu Valisi Aydın Baruş ile AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

07.03.2016 17:21

Bolu Valisi Aydın Baruş ile AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, toplumsal yapı ile aile bütünlüğünün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde en önemli payın kadınlara ait olduğuna değinen Baruş, "Bu anlamda, ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlar ve gelişmelerde en önemli rol şüphesiz ki kadınlarımıza aittir. Bugün ekonomik bakımdan kalkınmış ve medeniyet yarışında öne çıkmış ülkelere baktığımızda, sosyal statü bakımından kadına hak ettiği değeri veren toplumlar olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde de cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, siyasi haklar, çalışma hayatı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında kadınlarımızın temel haklarını ve toplumsal konumunu güçlendirmek için reform niteliğinde çok sayıda düzenleme yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Baruş, bu düzenlemeler neticesinde, kadınların eğitim ve sağlık başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanında önemli roller üstlendiklerini ve ülkenin kalkınmasına çok önemli katkılar sunduklarına şahit olunduğunu anlattığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün bu düzenlemelerin tam anlamıyla hayata geçirilmesi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi yanında,toplumun tüm bireylerinin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi, aynı zamanda kadınlarımızın da haklarına sahip çıkmaları ve haklarını cesaretle savunmaktan çekinmemesiyle mümkün olacaktır. Yaşam mücadelesinin her safhasında fedakarca yanımızda yer alan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Küpçü ise, toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenmiş olan kadınların üstün bir fedakarlık ve feragat duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, Türkiye'nin kalkınmasında her zaman büyük bir payın sahibi olduğunu belirtti.

"Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa, felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine her şeyden önce kadını yerleştirmelidir" diyen Küpçü, "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye'de ilk defa AK Parti döneminde kadınlarımız, gerek siyasette gerekse değişik proje ve çalışma hayatında bu kadar desteklenmiş ve sahiplenilmiştir . Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış bir dünya, çok daha güzel yarınlar vaat edecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement