877 Bin 660 Başvuruyla Rekor Kıran Pınar Kido Resim Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu! - Son Dakika
Basın Bültenleri

877 Bin 660 Başvuruyla Rekor Kıran Pınar Kido Resim Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

877 Bin 660 Başvuruyla Rekor Kıran Pınar Kido Resim Yarışması\'nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

BASIN BÜLTENİDİR.

25.06.2010 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BASIN BÜLTENİDİR.

Bu yıl 29’ncusu düzenlenen ve 887 bin 660 adet resimle rekor sayıda başvuru alan Pınar Kido Resim Yarışması’nda dereceye giren minik ressamlar 25 Haziran 2010 tarihinde Büyükada’da gerçekleşen ödül töreninde “Başarı Sertifikaları”nı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’ndan aldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve ödüle layık görülen 22 öğrenci 21–25 Haziran tarihleri arasında Büyükada’da gerçekleşen “Sanat Haftası’nda da eğlence dolu bir hafta geçirdi.

Türkiye’nin öncü ve lider gıda markası Pınar’ın bu yıl 29’uncusunu düzenlediği ve 887 bin 660 adet resimle rekor sayıda başvuru alan “Pınar Kido Resim Yarışması” sonuçlandı. 25 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Büyükada’da gerçekleşen ödül töreninde “Başarı Sertifikaları”nı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’ndan alan 22 öğrenci 21 Haziran haftası boyunca Büyükada’da gerçekleşen 5. Pınar Sanat Haftası”nda sanat dolu bir hafta geçirdi. Yarışma sonucunda 22 minik ressam dizüstü bilgisayarla ödüllendirilirken, en çok resim gönderen 10 okul da masa üstü bilgisayar kazandı.

Sanat Haftası’ nda Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ve Büyükada’da buluşan çocuklar, 900 bine yakın başvuru arasından seçilmenin haklı gururunu yaşadılar. Bir hafta boyunca Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve ekibi yönetimindeki atölye çalışmaları, film gösterimleri, barbekü partisi ve tekne turuyla eğlenceli ve sanat dolu bir hafta geçirdiler.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “Yaşar Holding olarak, insanların sanata yaklaştıkça hoşgörüsünün, empatisinin arttığını, dünyayı algılayış biçiminin iyi yönde değiştiğini düşünüyoruz. Bu konuda en şanslı olanlar çocuklar. Çünkü onlar hayata farklı bir pencereden bakabildikleri için daha küçük yaşlardan itibaren sanata yöneltildiklerinde, daha fazla gülümseyen, daha çok araştıran, hayata daha mutlu pencereden bakan üretken bireylere dönüşüyorlar. Hem onların yüzlerini biraz daha güldürebilmek, hem içlerindeki sanatkârı ortaya çıkarabilmelerine yardımcı olmak, hem de hayatın içindeki resmi yakalamalarını sağlamak için düzenlediğimiz bu yarışma sayesinde gördük ki, doğru yoldayız.” dedi.

Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Ali Sözen ise “Bu yıl resim yarışmamıza farklı bir boyut da ekledik. Yarışmamıza gönderilen resimler Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Tatlıdil ve ekibinin yaptığı araştırmayla sosyolojik açıdan incelenerek çıkan sonuçlar kitaplaştırılacak. Amacımız Pınar olarak sosyal ve toplumsal sorumluluklarımızın bilinci ile projelerimizi çocuklarımızın kültürel gelişimi yönünde sürdürmeye devam etmektir. 29 yıldır gerçekleştirdiğimiz resim yarışmamızın yanı sıra, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu’yla da çocuklarımıza ulaşıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 3 milyon çocuğa tiyatro sevgisi aşıladığımız tiyatro projemiz de, resim yarışmamız gibi bir süreklilik arz ediyor” diyerek sanat projelerinde uzun soluklu çalışmaların önemini vurguladı.

887 bin 660 adet resimle Türkiye’nin en çok başvuru alan tek resim yarışması

Pınar Kido Resim Yarışması’na başvuran resimlerin bölgesel dağılımına bakıldığında ise; 207.174 adet resim ile Marmara Bölgesi ilk sırayı alıyor. Ardından, 165.906 resim ile Akdeniz, 129.153 resim ile Güneydoğu Anadolu, 126.127 resim ile Ege, 103.475 resim ile İç Anadolu, 97.072 resim ile Doğu Anadolu Bölgesi, 58.097 resim ile Karadeniz ve son olarak 650 adet resim ile KKTC sıralamada yerini alıyor.

Yarışmaya katılan rekor sayıda resmin yan yana sıralandığında görsel olarak çıkardığı devasa büyüklük de rekorun haklılığını kanıtlar nitelikte. Türkiye’nin 780 bin kilometrekare olan izdüşüm alanına eşit sayılabilecek bir büyüklüğe erişen resimlerin tümü neredeyse Türkiye’de her kilometrekare başına bir resim düştüğünü gösteriyor. 35x50 cm ebadındaki resimler yan yana sıralandığında, 453 km olan İstanbul-Ankara arası mesafeye erişirken, 285 tane Boğaziçi Köprüsü’yle eşdeğer bir uzunlukta. 887bin 660 adet resim ile 38 futbol sahası büyüklüğünde bir zemin de kaplanabiliyor. Tüm bu veriler ise; Türkiye’nin “Pınar Kido Resim Yarışması”na gösterdiği büyük ilgiyi ortaya koyuyor.

Bu yıl Pınar Kido Resim Yarışması’nın jüri üyeleri; Prof. Hüsamettin Koçan (ressam), Prof. Mümtaz Sağlam (ressam), İhsan Yılmaz (gazeteci), Neslihan Tunç (gazeteci), ve Fidangül Sürekli’den (resim öğretmeni) oluşuyordu. Yoğun başvuru nedeniyle Seçici Kurul’a Dokuz Eylül Üniversitesi’nden oluşturulan özel bir jüri de destek verdi.

Bilgi için: Global Tanıtım – (212) 270 52 32

zeynep.bayraktar@globaltanitim.com/ gaye.ozdemir@globaltanitim.com

Dizüstü bilgisayar kazanan 22 öğrenci

1 Marmara Bölgesi Yavuzhan Sarıgöl İstanbul

2 Özden Tunara Gürakın Kırklareli

3 Zeynep Dila Canavar İstanbul

4 Ege Bölgesi Beytullah Albayrak İzmir

5 Alp Özgür İzmir

6 Mehmet Ege Erkan Aydın

7 İç Anadolu Bölgesi İzel Kabadayı Ankara

8 Barış Akıncıoğlu Ankara

9 Hayrunnisa Kocabaş Eskişehir

10 Karadeniz Bölgesi Selin Bilginoğlu Samsun

11 Fikri Kaan Kumaş Samsun

12 Erkmen Demir Levent Samsun

13 Akdeniz Bölgesi Rabia Tarla Adana

14 Rabia Şevval Yaşar Mersin

15 Sıla Hayırlı Antalya

16 Doğu Anadolu Bölgesi Uğur Karatoprak Kars

17 Ahmed Bircis Aydın Erzurum

18 Barış Eminoğlu Van

19 Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yaren Dikicibaşı Gaziantep

20 Emre Binay Şanlıurfa

21 Mehmet Salih Yaşar Şanlıurfa

22 K.K.T.C. Alkın Ahmet Akbaş Lefkoşa

Masa üstü bilgisayar kazanan 10 okul

SIRA NO OKUL ADI İL

1 İSMETPAŞA İ.Ö.O. İSTANBUL

2 HASAN KARAMEHMET İ.Ö.O MERSİN

3 ATA İ.Ö.O ADANA

4 ZEYNEP TURGUT İ.Ö.O. ADIYAMAN

5 ZİRAAT ODASI İ. Ö . O. MERSİN

6 YUNUS EMRE İ.Ö.O. KÜTAHYA

7 KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN İ.Ö.O. ŞANLIURFA

8 HATİCE BÜYÜKBEŞE İ.Ö.O. GAZİANTEP

9 ŞEHİT ADEM YAVUZ İ.Ö.O. GAZİANTEP

10 YENİBOSNA İ.Ö.O. İSTANBUL

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri 877 Bin 660 Başvuruyla Rekor Kıran Pınar Kido Resim Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement