92 Yıllık Aşkına Kavuşacağı Günü Bekliyor - Son Dakika
Yerel

92 Yıllık Aşkına Kavuşacağı Günü Bekliyor

Süleyman Elçin - Antalya'da 92 yıllık eşi Hüseyin Akıncı'yı 9 ay önce kaybeden 108 yaşındaki Şefika Akıncı, "Gülüm" dediği ve fotoğrafını yastığının başucundan ayırmadığı eşinin mezarını her gün ziyaret ediyor.

13.02.2013 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Elçin - Antalya'da 92 yıllık eşi Hüseyin Akıncı'yı 9 ay önce kaybeden 108 yaşındaki Şefika Akıncı, "Gülüm" dediği ve fotoğrafını yastığının başucundan ayırmadığı eşinin mezarını her gün ziyaret ediyor.

Ünlü şair Nazım Hikmet'in "Karşımdasın işte...Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni" dizeleri gibi 108 yaşındaki Şefika Nine de 92 yıllık hayat arkadaşını özlemle anıyor. Deniziyle kumuyla dünya kenti Antalya'nın yörük köylerinden birinde tek odalı evinde yaşayan Şefika Akıncı, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yıllarda 16 yaşındayken babasının yanında çalışan Hüseyin Akıncı ile evlendi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan yoksullukla mücadele eden Şefika ve Hüseyin Akıncı çifti, yaşadıkları zorlu günlere rağmen birbirlerine olan sevgilerini hiç kaybetmeden bir ömür boyunca mutlu bir hayat sürdüler. Evliliklerinden 5 çocuk sahibi olan Şefike ve Hüseyin Akıncı çiftini 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile evlerinde ziyaret etti.

-Ölürken bile eşini düşündü-

92 yıllık evliliklerinde birbirlerine hiç hakaret etmeyen ve çevrelerinde

"Leyla ile mecnun" diye nitelendirilen Akıncı çiftinin mutlulukları Hüseyin Akıncı'nın 10 ay önce rahatsızlanmasıyla sona erdi. Hüseyin Akıncı, kaldırıldığı hastanede bir süre tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. Yıllardır aynı yastığa baş koyduğu eşini kaybetmenin acısını yaşayan Şefika Akıncı, tek odalı evinde tek başına hayatını sürdürmeye başladı.

Evine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki eşinin mezarını her gün ziyaret eden Akıncı, eşinin vefat etmeden önce kendisine "Hakkını helal et. Kendine iyi bak. Arkamdan ağlama hasta olursun" dediğini söyledi. Eşinin çok iyi bir insan olduğunu kaydeden Akıncı, "Eşime 92 yılda doyamadım. Birbirimizi çok seviyorduk. Allah'tan tek dileğim bir an önce ona kavuşmak. Hiç kötülüğünü görmedim. Ben yatarken o kalkar çayı demlerdi, hazırlardı. "Sen otur. Ben sana bakarım" derdi. Bulaşığı bile yıkardı. Herkes bana "Annen seni kadir gecesi doğurmuş" derdi. Çok mutluyduk. Nereye gitsek beraber giderdik" dedi.

Eşini çok özlediğini dile getiren Akıncı, "Çok yaşlıydı ama bana hep 20 yaşındaydı. Bana çok gençti. Mezarlığı ziyaret edince "Ben geldim" diyorum. Mezarlıkta tıpkı eski günlerdeki gibi onunla dertleşiyorum. Sonra evime dönüyorum" diye konuştu.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 92 Yıllık Aşkına Kavuşacağı Günü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement