AB yönetiminden depremle ilgili destek mesajları sürüyor - Son Dakika

AB yönetiminden depremle ilgili destek mesajları sürüyor

06.02.2023 13:30
AB yönetiminden depremle ilgili destek mesajları sürüyor

Avrupa Birliği'nin (AB) dönem başkanı İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, deprem dolayısıyla Türkiye'nin yanında ve yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) dönem başkanı İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, deprem dolayısıyla Türkiye'nin yanında ve yardıma hazır olduklarını duyurdu.

AB Dönem Başkanı İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Büyük depremin ardından Türkiye ve Suriye'de yaşanan can kayıplarının üzüntüsü içindeyiz. En derin başsağlığı dileklerimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdim." ifadelerine yer verdi.

Kristersson, ülkesinin "hem Türkiye'nin ortağı hem AB dönem başkanı olarak desteklerini sunmaya hazır olduğunu" bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "Bu sabah meydana gelen ölümcül depremin ardından Türkiye ve Suriye halklarıyla tam bir dayanışma içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin aileleriyle yas tutuyoruz. Avrupa'nın desteği zaten yolda ve elimizden gelen her şekilde yardım etmeye devam etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

AB yönetiminden üst düzey yetkililer, sabah saatlerinden itibaren destek ve dayanışma mesajları yayınlamış, bazı üye ülkeler gönderdikleri yardımların yola çıktığını bildirmişti.

Kaynak: AA
YORUMLAR
500
AB'den Türkiye'ye 6 milyar euroluk deprem yardımı AB'den Türkiye'ye 6 milyar euroluk deprem yardımı AB'nin Bağışçılar Konferansı Brüksel'de başladı AB'nin Bağışçılar Konferansı Brüksel'de başladı Uluslararası Donörler Konferansı'nda Türkiye ve Suriye İçin 7 Milyar Euroluk Hibe ve Yardım Taahhüdünde Bulunuldu Uluslararası Donörler Konferansı'nda Türkiye ve Suriye İçin 7 Milyar Euroluk Hibe ve Yardım Taahhüdünde Bulunuldu

Son Dakika Güncel AB yönetiminden depremle ilgili destek mesajları sürüyor - Son Dakika


Advertisement