ABD ve İsrail'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor - Son Dakika
Dünya

ABD ve İsrail'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor

Barış Pınarı Harekatı'na en başından beri karşı olan ABD ve İsrail, Türkiye'ye karşı yeni bir kara propaganda için harekete geçti. ABD merkezli Foreign Policy adlı bir dergide yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nükleer silah çıkışına atıf yapılarak, Türkiye'nin uzun zamandır nükleer silah sahibi olmak istediği belirtildi.

06.11.2019 16:34  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ı kimyasal silah bahanesiyle işgal eden, İran'ı ise nükleer silah çalışmalarından ötürü kuşatan ABD, gözünü şimdi Türkiye'ye dikti. ABD ve İsrail medyası, Türkiye'nin 'gizlice nükleer silah ürettiği' algısını oluşturmak için propagandaya hız verdi. En son ABD Ulusal Güvenlik Arşivi bazı eski belgeler üzerindeki gizliliği kaldırdı.

ERDOĞAN'IN NÜKLEER SİLAH ÇIKIŞINA GÖNDERMEDE BULUNDULAR

Bu belgelere ulaşıp yayınlayan ABD merkezli Foreign Policy (FP), "Türkiye'nin Uzun Zamandır Nükleer Hayalleri Var" başlıklı bir haber yayımladı. Haberin spotunda " Ankara, 1960'lı yıllardan beri nükleer silah geliştirmeyi düşünüyor" ifadelerine yer veren FP'nin devamında ise, Erdoğan'ın nükleer silah çıkışını ima ederek "Türkiye'nin nükleer bomba isteği yeni değil" yorumunda bulunması dikkat çekti.

ABD ve İsrail'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor

TÜRKİYE'YE YÖNELİK SKANDAL KARA PROPAGANDA

Foreign Policy, yayımladığı 1966 tarihli belgede, ABD Büyükelçisi Parker T. Hart imzasıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen bir bilgi notunu paylaştı. Belgedeki iddiaya göre, Türkiye Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden yetkililer, "General [Refik] Tulga ve ODTÜ Fizik Profesörü Ömer İnönü'den bir Atom Bombası geliştirme programı başlatmaları için işbirliği yapmalarını istedi." Aynı belgenin devamında o dönem için İstanbul'da 200 megawattlık bir nükleer reaktör kurulması planlandığı iddia edildi.

ABD ve İsrail'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor
ABD ve İsrail\'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor

Son Dakika Dünya ABD ve İsrail'den yeni kara propaganda: Türkiye nükleer silah sahibi olmak istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement