Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kudüs Kararı Protesto Edildi - Son Dakika
Genel

Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kudüs Kararı Protesto Edildi

Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kudüs kararı protesto edildiADANA - Adana, Hatay ve Osmaniye'de ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

07.12.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kudüs kararı protesto edildi

ADANA - Adana, Hatay ve Osmaniye'de ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, "Korsan İsrail, Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in başkenti" olarak Kudüs'ü tanıdıklarını ilan etmesine tepkiler devam ederken Memur-Sen Adana İl Başkanlığı üyeleri, 'Kudüs savaşın değil barışın şehridir' sloganıyla basın toplantısı düzenledi.

Basın bildirisini okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinden birinin yaşandığını belirterek, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte, insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs, insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkıdır" diye konuştu.

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması halinde büyük sorunların yaşanacağını kaydeden Sezer, "Dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs'ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır. Korsan İsrail, Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Sezer, yarın Kemeraltı Camii'nde cuma namazı çıkışında eylem yapacaklarını söyledi.

Hatay

Antakya Köprübaşı Meydanı'nda gerçekleşen protesto gösterisinde toplanan kalabalık tarafından İsrail ve Amerika yazılı dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, Kudüs'ün insanlığın ortak mirası ve özgürlük olduğunu Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için burada olduklarını söyledi.

Urhan, Kudüs'ün Müslümanların nazarında mihenk olduğunu belirterek, " Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız. "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma" ve "Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına" yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz" dedi.

Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde öğle namazından sonra merkez Hamidiye Camii yanında gerçekleştirilen protesto gösterisine sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Kadirli ilçe Başkanı Mustafa Demirci, "Kudüs'ü işgal eden İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedenide hedefide bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün

hakkı, iradesini, yansıtmak için burdayız. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse dahada büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tamda bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adasu Kudüs'ü koruma noktasında çağrımızın muhattabıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde kalabalık grup dağıldı.

Adana, Hatay ve Osmaniye\'de Kudüs Kararı Protesto Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kudüs Kararı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement