Adana Tiyatro Festivali - Son Dakika
Yerel

Adana Tiyatro Festivali

Adana Tiyatro Festivali

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14.kez kapılarını açan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, son haftasında, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunları ile 2012 yılını...

20.04.2012 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14. kez kapılarını açan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, son haftasında, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunları ile 2012 yılını kapatıyor.

Festival'de, 23 Nisan haftasında, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun "Düğün" ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Sırça Kümes" oyunları ile Çin Çocuk Operası Küçük Kırmızı Çiçekler topluluğunun gösterisi Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Adana Tiyatro Festivali, 29 Nisan 2012 Pazar günü gerçekleşecek Hollandalı Close Act grubunun "Pi Leau" adlı sokak gösterisi ile sona erecek.

Adana Tiyatro Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, çocukları Çin Çocuk Operası Küçük Kırmızı Çiçekler topluluğu ile buluşturacak. Bugüne kadar, Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika'da, dünyanın 20 ülkesinde sahne alan Topluluk, 28 ve 29 Nisan tarihlerindeki gösterilerinde, geleneksel Çin dansları ve müzik kültürünü; koreografi, şarkılar, Çin müzik enstrümanları, opera ve tiyatro aracılığıyla sergileyecek.

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, 23-24 Nisan tarihlerinde "Düğün" oyunuyla seyircinin karşısına çıkacak. Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan oyun, aile yadigarı bir köşkte düğün hazırlığı telaşında olan bir aileyi anlatıyor. Köşkün mutfağında ailenin sırları ve yıllardır görülmemiş hesaplar ortaya dökülürken, kadınlık hallerine vurgu yapılıyor.

Amerikan edebiyatının önde gelen yazarlarından Tennessee Williams'ın ünlü oyunu "Sırça Kümes" ise, 25-26-27 Nisan tarihlerinde Adanalı seyircilerle buluşacak. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye taşıdığı oyun, Amerika'nın Büyük Buhran Dönemi'nde parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabasını anlatıyor.

14. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin kapanışı, 29 Nisan 2012 Pazar günü muhteşem bir sokak gösterisi ile yapılacak. Geçtiğimiz yıl "Malaya" adlı gösteriyle sıra dışı bir performans sunan Hollandalı Close Act Grubu, bu yıl da Atatürk Parkı'ndan başlayarak Tren Garı'na kadar olan güzergahta "Pi Leau" adlı sokak gösterisini sunuyor. "Pi Leau", buzların erimesi ile sular altında kalan yeryüzünde, bir balıkçının hayatta kalma mücadelesini ve onun bir deniz kızına olan aşkını anlatıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement