Adıyamanlılar Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini Kurdu - Son Dakika
Yerel

Adıyamanlılar Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini Kurdu

Adıyamanlılar Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini kurdu.

29.01.2012 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyamanlılar Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini kurdu.

Uzun zamandır Federasyon için bir araya gelerek müzakere toplantılarını sürdüren İstanbul'daki Adıyamanlılar, kurulacak olan federasyon öncesinde Adıyamanlılar Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini kurarak birleştiler.

Adıyamanlılar Vakfı Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu Başkanı Ahmet Demir tarafından tertiplenen ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal Başkanlığında Adıyamanlılar Vakfı sosyal paylaşım salonunda bir araya gelen İstanbul'daki 23 STK başkanı ve temsilcileri, yıllardır büyük bir özlemle beklediği Federasyon öncesinde toplumun beklentilerine cevap vermek amacıyla Adıyamanlılar Sivil Toplum Kuruluşları Birliği kurma kararı aldı.

İstişare toplantısında, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ve Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı ile birlikte 22 sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuya ilişkin düşüncelerini dile getirerek, kurulan Adıyamanlılar Birliği'nin gerek tüzük eksikliklerin giderilmesi ve gerekse de STK başkanları arasındaki kaynaşma zemini açısından son derece yararlı olabileceğini kaydettiler.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı ve Federasyon Komisyonu Başkanı Abdurrahman Dursun, hazırlanan federasyon tüzüğü ile ilgili taslak çalışmaları hakkında bilgi vererek, bütün sivil toplum kuruluşların üzerine mutabık kalabileceği bir tüzük hazırladıklarını söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, uzun zamandır İstanbul'daki bütün Adıyamanlıların hayali olan Adıyamanlılar Federasyonu için tüzük altyapı çalışmaların sona erdiğini ve gerekli eksikliklerin tamamlanması için de çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim için önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. El ele gönül gönüle verdiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır. Her şeyden önce samimiyet çok önemlidir. Samimiyetin olmadığı işte başarı gelmez. Bu işi daha fazla sürümcede bırakmanın anlamı yoktur. Aramızdaki var olan görüş farklılığımızı har zaman zenginlik olarak göreceğiz. İstanbul gibi anakente tek yumruk olup, Adıyaman'ı her yerde en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyamanlılar Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları Birliğini Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement