Adnan Menderes, Memleketinde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Menderes, Memleketinde Anıldı

Adnan Menderes, Memleketinde Anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52'nci yıldönümünde memleketi Aydın'da anıldı.

17.09.2013 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52'nci yıldönümünde memleketi Aydın'da anıldı. Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, "Bu topraklarda doğmuş, bu topraklardan çıkmış başbakanımızın ruhu şad olsun" dedi. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ise " Türkiye'de milli iradeye darbenin vurulduğu günleri bir bayram edasında kutlayan CHP zihniyeti, bakıyoruz da bugün dönmüş tavuk pilav dağıtıyor" ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes için Aydın Bey Camii önünde Aydın Belediyesi tarafından 4 bin kişilik tavuklu pilav dağıtıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu da katıldı. Çerçioğlu, "Bugün Demokrasi Şehidimiz, merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i saygıyla anıyoruz. Bu topraklarda doğmuş, bu topraklardan çıkmış başbakanımızın ruhu şad olsun" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından da merhum Başbakan Adnan Menderes için lokma döktürüldü. Ramazan Paşa Camii'ndeki anma törenine AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Başkanı Sadık Atay, şehit olmuş kişileri hassasiyetle andıklarını belirtip, "Aydın ve ülkede, Gezi Parkı olayları ve devamında görülen süreçte bazı şeylerin idrak edilmesi gerekiyor. Türkiye'de milli iradeye darbenin vurulduğu günleri bir bayram edasında kutlayan CHP zihniyeti, bakıyoruz da bugün dönmüş tavuk pilav dağıtıyor. Adnan Menderes'in memleketi olan Aydın'da demokrat olduğunu belirtenlerin artık CHP'ye su taşımaması gerekiyor" diye konuştu.

MHP'Lİ UZUNIRMAK 52 CAMİDE MEVLİT OKUTTU

MHP İl Başkanlığı da Abide Meydanı'nda lokma döktürürken, Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, 52 ayrı camide Mevlid-i Şerif okuttu. Uzunırmak, Adnan Menderes'in Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çakırbeyli Köyü'nde okuttuğu mevlide kendisi de katıldı.

Adnan Menderes için Sevgi Yolu'nda lokma döktüren Adnan Menderes Demokrasi Platformu Aydın İl Temsilciliği'nin etkinliğine, Platformun Genel Başkanı Ahmet Şerif Bayındır ve Aydın İl Temsilcisi Hakan Karaman da katıldı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adnan Menderes, Memleketinde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement