Ağrı'nın Hedefi Cazibe Merkezi Olmak - Son Dakika
Yerel

Ağrı'nın Hedefi Cazibe Merkezi Olmak

"Eğer Ağrı cazibe merkezi seçilirse, ekonominin en iyi olacağı kent olur."

25.09.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat, kentin artık kabuğunu kırması ve dışa açılması gerektiğini belirterek,

"Eğer Ağrı cazibe merkezi seçilirse, ekonominin en iyi olacağı kent olur. Çünkü Ağrı stratejik bir noktada" dedi.

Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'nın cazibe merkezi seçilmesi gerektiğini belirterek, bunun için bütün standartlarının mevcut olduğunu ifade etti.

Kentin cazibe merkezi seçilmesi halinde, devletin yapacağı yatırımların, Avrupa Birliği'nin hibelerinin bölgeye daha faydalı olacağını vurgulayan Erat,

"Daha önce 'üniversiteniz yok' diyorlardı. 'Hava alanınız yok' diyorlardı. Ama şimdi uluslararası havaalanı 1.5 yıldır hizmet veriyor. Kentimizin cazibe merkezi olması için bütün kriterlerimiz uygun" dedi.

Oda olarak yeni bir cazibe merkezi programı hazırladıklarını anlatan Erat, şöyle devam etti:

" Van'da, Erzurum'da, Malatya'da, Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da cazibe merkezi var. Eğer Ağrı da cazibe merkezi seçilirse, ekonominin en iyi olacağı il olur. Çünkü Ağrı stratejik bir noktada. Doğu sınırımız da İran ve Gürbulak Sınır Kapısı var. Bu bölge cazibe merkezi olabilecek bir konumdadır. Ben önümüzdeki süreçte Kalkınma Bakanımız ile görüşeceğim. Gerekirse Başbakanımız ile de görüşüp, hazırladığım cazibe merkezi programı sunacağım."

-"Ağrı, ekonomide iyi bir yolda"-

Kentin nüfusunun her geçen yıl arttığına dikkati çeken Erat, "Ağrı'nın artık kabuğunu kırması ve dışa açılması gerekiyor. Kentimizin nüfusu bir yıl içerisinde 542 binden 555 bine çıktı. Bunun için Ağrı artık cazibe merkezi olmalı. Eğer cazibe merkezi olursa, çağrı merkezleri, yatırımlar bizim bölgemizde olduğu zaman üniversitemizle, havaalanımızla birlikte çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Bölgenin kalkınması için yatırımların önemli olduğunun altını çizen Erat, şunları kaydetti:

"Çünkü Ağrı, ekonomide iyi bir yolda. Yani bu memlekete yatırım yapmazsanız, bu bölgedeki insanlara ekonomi anlamında bir şeyler yapılmazsa, bölge tamamıyla pasivize olur. Türkiye'nin standartlarına göre pozitif ayrımcılık yapılırsa ki az gelişmiş illerde yapılması gerekiyor. Eğer Ağrı cazibe merkezi olursa, ekonomisi, eğitimi, sağlığı ve kültürü çok iyi bir noktaya gelir ve herkes bundan faydalanır."

Muhabir: Fethullah Yaman - Emrah Kocabey/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'nın Hedefi Cazibe Merkezi Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement