AİHM'nin 1915 Olaylarına İlişkin Kararı - Son Dakika
Güncel

AİHM'nin 1915 Olaylarına İlişkin Kararı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin kararına ilişkin, "Bu başarımızı, karakollarımızda, sınır boylarımızda teröristlerin peşinde dağlarda mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyoruz" dedi.

16.10.2015 17:29

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin kararına ilişkin, "Bu başarımızı, karakollarımızda, sınır boylarımızda  teröristlerin peşinde dağlarda mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyoruz" dedi.

Perinçek, AİHM Büyük Dairesi'nin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsviçre'de ceza alması konusunda verilen ihlal kararıyla ilgili bu ülkenin yaptığı itiraz başvurusunu reddetmesinin ardından Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı VIP salonu önünde partililerce karşılanan Perinçek, burada yaptığı konuşmada, " Lozan'da başladık. On yıldır verdiğimiz mücadelenin dün hasadını kaldırdık" diye konuştu.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı rahmetle andığını aktaran Perinçek, "Lozan'da başladık yalanları çiğnemeye. İsmet Paşa'nın Lozan'da anlaşmayı imzaladığı salonda bin kişi içeride, on bin kişi dışarıda, 'Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır' diye tüm dünyaya seslendik. 'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Biz vatanımızı savunduk' dedik" değerlendirmesinde bulundu.

Bir hukuk savaşını kazandıklarını, anlatan Perinçek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

Perinçek, şöyle devam etti:

"Buradan bu kara günlerde, bu ağır sıkıntılı günlerde milletimize sesleniyoruz, eğer biz Türk milleti olarak sımsıkı birleşirsek Türkiye'nin bütün tüm olanaklarını doğru bir önderlik ağı altında Atatürk rotasında sımsıkı birleştirirsek bizim kazanamayacağımız başarı yoktur. AB'nin ve ABD'nin dayattığı 'Güneydoğu'da özerklik yapacaksın, Ermeni soykırımı yalanını tanıyacaksın, kabul edeceksin, Kıbrıs'ta Türk ordusu geri çekilecek, bizim dayattığımız Kemal Derviş ekonomisiyle borca batacaksın'... Bu dört dayatmadan birini milletin güçüyle yerle bir ettik ve bir model kurduk. O model şudur; Türkiye'nin güçlerini birleştirmek. Bu model önümüzdeki sorunları çözmede de bize anahtardır."

"Amerika önümüze PKK ve PYD adıyla piyonlarını sürüyor, eline Amerikan silahlarını veriyor" diyen Perinçek, şöyle devam etti:

"Buradan onlara sesleniyoruz. Atın o Amerikan silahlarını. O Amerikan silahlarıyla kardeşinizi mi vuracaksınız? Komşunuzu mu vuracaksınız? Arkadaşınızı mı vuracaksınız? Amcanızın dükkanını mı yakacaksınız? Ne yapacaksınız mayınlarıyla? Atın o Amerikan silahlarını, onurunuzu kazanın. Hiçbir Kürdümüze Türkümüze bu topraklarda doğan, bu topraklarda anasının sütünü emen hiçbir insanımıza bunu yakıştıramıyoruz."

Yüzyıl öncesindeki gibi vatan savunmasında olduklarını savunan Perinçek, şöyle devam etti:

"Bu 'Ermeni Soykırımı' nereden çıktı? 1915 tarihinde verdiğimiz vatan savunması, İngiltere'ye, Fransa'ya, Çarlık Rusyası'na karşıydı. Orada bizi dize getirmek için, bizim topraklarımızı paylaşmak için, bizi esir etmek için bu 'Ermeni soykırımı' yalanlarını uydurdular ve Türkiye'ye dayattılar. 100 yıl sonra da bu yeniden piyasaya sürüldü."

Türkiye'deki bütün siyasal partilere, sendikalara, derneklere, kitle örgütlerine, meslek odalarına vatan bütünlüğü için "Türkiye cephesinde" birleşme çağrısı yaptıklarını dile getiren Perinçek, "Bu başarımızı, karakollarımızda, sınır boylarımızda  teröristlerin peşlerinde dağlarda mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyoruz" diye konuştu.

-Davanın geçmişi

Perinçek, İsviçre'de yaptığı 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle bu ülkede 2007 yılında çeşitli cezalara çarptırılmış ve bunun ardından 2008 yılında AİHM'e başvurmuştu. AİHM'e yaptığı başvuruda Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesini ihlal ettiğini" savunmuştu.

AİHM başvuruya ilişkin 17 Aralık 2013'te aldığı kararda, İsviçre'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetmişti. Mahkeme, daha sonra İsviçre'nin yaptığı itiraz başvurusunun Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.

Perinçek, dün görülen davaya katılmak üzere Strazburg'a gitmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AİHM'nin 1915 Olaylarına İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement