AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: Hocalı Katliamı Unutturulamaz - Son Dakika
Güncel

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: Hocalı Katliamı Unutturulamaz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde, Rus askerlerinin yardımıyla Ermeni çetelerinin yaptığı Hocalı katliamını kınadı.

23.02.2012 16:20  Güncelleme: 16:58

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde, Rus askerlerinin yardımıyla Ermeni çetelerinin yaptığı Hocalı katliamını kınayarak, Fransa'nın Ermeni soykırımı iddialarının bu katliamı gizlemeye dönük olduğunu söyledi.

Metiner, yaptığı açıklamada, bundan tam 20 yıl önce bir 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece yarısı Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı beldesinde yaşanan ve hiç bir suçu olmayan Azeri ve Ahıska Türk'lerinden oluşan kardeşlerimizin, Rus askerlerinin de desteğiyle Ermeni çeteleri tarafından, kadın, çocuk, yaşlı demeden toplu şekilde katledildiğini dikkat çekti.

Bu katliamı hiçbir vicdan ehlinin kabullenmesi mümkün olamayacağına işaret eden Metiner, şunları dile getirdi:

"Bu üzücü olayı 20'inci yılında şiddetle kınıyorum. Bizim için Bosna neyse, Karabağ da odur. Burada kaybettiklerimiz sadece din kardeşlerimiz olduğu için değil, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayan herkesin yanında olduğumuz içindir. Hocalı katliamında meydana gelen olaylar, insanın kanını donduracak boyuttadır ve tarihin tozlu raflarında değil, henüz acısı taze bir zaman diliminde meydana gelmiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre bu saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı hayatını kaybetmiş, bir o kadar da acılar yaşanmıştı. Kayıp sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu bilinmektedir. Bu alçak saldırıda 487 kişi ağır yaralanırken, bin 275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmış ancak bu olayın tahribatından ruhları ve hafızaları asla bir daha kurtulamamıştır."

Yaşananların anlatılamayacağını da belirten Metiner, şunları kaydetti:

"Orada yaşananları anlatmaya vicdanların elvermediği iyi biliniyor. Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilen iki Ermeni'nin yazı tura atması, bizleri 100 yıl öncesine götürüyor. Kars'ta, Ağrı'da ve Erzurum'da bunun benzerleri çok görüldü. Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir işkenceye ve tıbbi deneylere tabi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar.

Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Genç kızların önce saçlarını, sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Bahsetmeye bile insanlığın dayanamadığı bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyor, tüm dünyanın dikkatini bu katliama çekmek istiyorum. Belki o zaman Ermeni soykırımının bir iddiadan öte, başka suçları örtbas etmeye dönük adım olduğunu anlamaya neden olur."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: Hocalı Katliamı Unutturulamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement