İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler - Son Dakika
Güncel

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki olduğunu açıklamıştı. İşte merak konusu olan Mehmet Özhaseki hakkında bilinmeyenler.

17.12.2018 19:46  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki olduğunu açıklamıştı. İşte daha önce 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özhaseki hakkında bilinmeyenler.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

İMKANLARI VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBER ETTİ

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 1980 sonrasında sosyal ve eğitim amaçlı faaliyetler yürüten birçok dernek ve vakfın kuruluşuna öncülük etti, yönetiminde bulundu. Kayseri'de ilk kez hayata geçirilen yoksullar için aşevi projesinin mimarı oldu. Kış mevsiminde fakir ailelere odun ve kömür dağıtımı yapan organizasyonlar gerçekleştirdi. Hayırseverleri bir araya getirerek orta ve yüksek öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs verdi. Bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini Belediye Başkanı seçildikten sonra belediye imkanları ile daha sistemli ve yaygın hale getirdi.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

"BEN AÇ KALDIM' DİYEN TEK İNSAN KALMAYACAK"

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Belediye Başkanlığı görevini üstlendiği ilk günden itibaren "Bu şehirde ben aç kaldım, ilaçsız kaldım diyen tek insan kalmayacak, Belediye olarak iaşe ve tedavi giderlerini karşılamayı taahhüt ediyoruz." diyerek 'sosyal belediyeciliğin' temellerini attı. Yardımsever işadamlarını harekete geçirerek aşevlerinin iaşesini karşılamalarını sağladı. Semtlere sağlık ocakları kurarak ücretsiz muayene ve ilaç imkanı oluşturdu. Borca batmış, personel maaşlarını bile ödeyemez haldeki belediyeyi kısa sürede borçsuz ve iş yapabilir bir hale getirdi.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TEMELLERİNİ ATTI

Kentsel Dönüşümle ilgili mevzuat altyapısının olmadığı zamanlarda toplu tapuları bireysel tapuya çevirerek eski evleri ıslah edip kentsel dönüşümün ilk temellerini atmış olan Özhaseki, 'Gecekondu Önleme Bölgesi' uygulaması ile kaçak yapılaşmanın önüne geçerken Türkiye'ye model olacak kentsel dönüşüm uygulamalarını bir bir hayata geçirdi. Şehrin tarihi mahallelerindeki evlerin ıslah ve restorasyonu çalışmalarıyla birlikte kadim mahalleler yöresel mimarileri muhafaza edilerek yeniden gözde ve yaşanabilir muhitler haline getirildi. Kadim mahallelerdeki bu düzenlemeler yerli yabancı turistlerinde ziyaret ettiği, yüksek katma değer üreten mekanlar oldu. Bu çalışmaları ile göz dolduran Özhaseki, 28 Şubat dönemi yaşanan baskılar nedeniyle boşalan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına 23 Haziran 1998 tarihinde Meclis'te yapılan oylama ile seçildi.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

EN İYİ KENTSEL ENTEGRASYON VE AKILLI FİNANSMAN ÖDÜLLERİNİ KAZANDI

Mehmet Özhaseki, belediye hizmetlerinde sürekli olarak büyük hedefler belirledi, özgün projeler geliştirdi. Muhalefette olan bir partinin başkan adayı olmasına rağmen, partisinden daha fazla oy alarak 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Bu dönemde şehir için adeta rüya olan projeleri bir bir hayata geçirdi. Belediye bütçesinden tek kuruş çıkmadan inşa ettiği Yamula Barajı ile karasal iklimin hakim olduğu şehre 70 kilometre uzunluğunda adeta bir deniz getirmiş oldu. Aynı yıllarda başka şehirlerde benzer yatırımlar milyar dolarlık rakamlarla ve belediye bütçelerini uzun yıllar ipotek altına alacak sözleşmelerle yapılıyordu. Türkiye'nin en ucuz Atık Su Arıtma tesisini kurdu. Kurulan bu tesis başarılı bir uygulama olması nedeniyle aynı zamanda teknik eğitim merkezi gibi kullanılarak birçok uzmanın yetişmesine sebep olduğu gibi yeni yatırımlar için yol gösterici bir fonksiyon üstlendi. Hava kirliliği nedeniyle nefes alamayan şehre doğalgazın gelmesini sağladı ve şehrin hava kirliliğine son verdi. Park düzenleme ve yeşil alanlarla ilgili çalışmalarda inanılmaz bir artış görüldü. Toplamda 7-8 parka sahip olan şehirde 1000'i aşkın park ve yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Erciyes bölgesi hariç olmak üzere ağaçlandırma sahalarıyla birlikte yeşil alan miktarı 11 milyon metrekareyi aştı. Raylı Ulaşım Sistemi'ni Anadolu şehirleri içinde ilk defa getiren ve başarılı uygulayan belediyelerden biri oldu. Kurduğu raylı sistem pek çok alanda uluslararası ödül kazandı. Raylı sistem güzergâhını tamamen çimlendirmenin yanında bitkilerle donatarak Türkiye'de ulaşım hattında yeni bir çevreci uygulamanın altına imza attı. Raylı sistem hattına ekilen çimlerle 26 futbol sahası büyüklüğünde bir yeşil alanı şehre kazandırmış oldu.Bu örnek uygulama ile uluslararası birincilik ödülü aldı. UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği) tarafından "En iyi Kentsel Entegrasyon" ve yine "Akıllı Finansman" ödüllerini hak etti.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

TÜRKİYE'NİN EN MODERN TESİSİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Mehmet Özhaseki, Erciyes Projesi ile Türkiye'nin en modern ve planlı kayak tesislerini hayata geçirdi. 29 milyon m²'lik mülkiyetin tamamen belediyeye ait olduğu ve yapım finansmanının da yine belediye tarafından gerçekleştirildiği Türkiye'nin en gözde kayak merkezi olan 'Erciyes Kış ve Dağ Sporları Merkezi'ni kurdu. Bu kayak merkezi Türkiye'nin yüz akı bir tesis olarak şimdi birçok uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmaktadır. Erciyes projesi ile Özhaseki, şehrin ekonomik kalkınma hedefine yeni bir vizyon daha getirmiş oldu. Şehrin ticaret hayatına yeni sektörler kazandırdı.

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

HASEKİ MODELİ BELEDİYECİLİK NEDİR?

İdeolojik Belediyecilik anlayışını yıkan, hizmet belediyeciliği ile Türkiye'yi tanıştıran Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da başlattığı uygulamaları Kayseri'ye taşıyan Özhaseki, belediyeciliğe iki önemli kavram kazandırmıştır. "Sorumlu Belediyecilik" ve Yerel Kaynaklarla Kalkınma Modeline dayanan "Kalkınmacı Belediyecilik" anlayışı. Milletin ne ihtiyacı var ise, belediyenin görev alanına girip girmediğine bakmadan o sorunları çözmek. Bu anlayışla Milli Eğitim, Sağlık, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, Merkezi İdare'nin sorumluluk alanına giren hemen her işte rol üstlenmiş ve çözümün paydaşı olmuştur. Tıpkı birleşik kaplar misalinde olduğu gibi şehir topyekûn kalkınırsa bir anlam ifade edeceğinden hareketle şehrin sanayisini desteklemek için projeler geliştirdi. Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle 139 fabrikanın aynı anda temellerini attı. Bu organizasyon dünya rekorlar kitabına girdi. Şehircilikle ilgili devasa yatırımların belediye bütçesi kullanılmadan yapılmasının başarılması Haseki Modeli Belediyecilik kavramını ortaya çıkardı. Bu yolla yapılan şehir stadyumu, Yamula barajı, şehir otobüs terminali, olimpik havuzlar, gecekondu önleme ve kentsel dönüşüm modelleri Haseki Modeli Belediyecilik olarak anıldı. Raylı sistemde getirdiği finansman yöntemi de zaten uluslararası bir ödülle taçlandırılmıştı. Haseki Modeli Belediyecilik yaklaşımını besleyen bir başka icraatı ise şehrin elektrik üretim ve dağıtımını yapan şirketini belediye bünyesine kazandırması oldu. Böylece, elektrikten suya şehrin tüm alt ve üst yapı hizmetleri tamamen belediyenin kontrolünde, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmüş oldu.

Kaynak: Haberler.com

İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler

Son Dakika Güncel İşte AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Hakkında Bilinmeyenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Jandarma ekipleri, kaçak göçmenleri yurda sokan, barındıran ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan şüphelileri belirledi. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise cep telefonları, sim kartlar ve suçtan elde edilen 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    09:14 Kırıkkale'de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.


Advertisement