AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir? - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Özhaseki kimdir?

17.12.2018 20:49  Güncelleme: 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki olduğunu açıklamıştı. Daha önce 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özhaseki kimdir?

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. O yıllarda ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 1980 sonrasında sosyal ve eğitim amaçlı faaliyetler yürüten birçok dernek ve vakfın kuruluşuna öncülük etti, yönetiminde bulundu. Kayseri'de ilk kez hayata geçirilen yoksullar için aşevi projesinin mimarı oldu. Kış mevsiminde fakir ailelere odun ve kömür dağıtımı yapan organizasyonlar gerçekleştirdi. Hayırseverleri bir araya getirerek orta ve yüksek öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs verdi. Bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini Belediye Başkanı seçildikten sonra belediye imkanları ile daha sistemli ve yaygın hale getirdi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

"AÇ KALDIM' DİYEN TEK İNSAN KALMAYACAK"

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Belediye Başkanlığı görevini üstlendiği ilk günden itibaren "Bu şehirde ben aç kaldım, ilaçsız kaldım diyen tek insan kalmayacak, Belediye olarak iaşe ve tedavi giderlerini karşılamayı taahhüt ediyoruz." diyerek 'sosyal belediyeciliğin' temellerini attı. Yardımsever iş adamlarını harekete geçirerek aşevlerinin iaşesini karşılamalarını sağladı. Semtlere sağlık ocakları kurarak ücretsiz muayene ve ilaç imkanı oluşturdu. Borca batmış, personel maaşlarını bile ödeyemez haldeki belediyeyi kısa sürede borçsuz ve iş yapabilir bir hale getirdi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE'YE MODEL OLDU

Kentsel Dönüşümle ilgili mevzuat altyapısının olmadığı zamanlarda toplu tapuları bireysel tapuya çevirerek eski evleri ıslah edip kentsel dönüşümün ilk temellerini o yıllarda atmış oldu. 'Gecekondu Önleme Bölgesi' uygulaması ile kaçak yapılaşmanın önüne geçerken Türkiye'ye model olacak kentsel dönüşüm uygulamalarını bir bir hayata geçirdi. Şehrin tarihi mahallelerindeki evlerin ıslah ve restorasyonu çalışmalarıyla birlikte kadim mahalleler yöresel mimarileri muhafaza edilerek yeniden gözde ve yaşanabilir muhitler haline getirildi. Kadim mahallelerdeki bu düzenlemeler yerli yabancı turistlerinde ziyaret ettiği, yüksek katma değer üreten mekanlar oldu. Bu çalışmaları ile göz dolduran Özhaseki,28 Şubat dönemi yaşanan baskılar nedeniyle boşalan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına 23 Haziran 1998 tarihinde Meclis'te yapılan oylama ile seçildi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

RÜYA PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİ

Mehmet Özhaseki belediye hizmetlerinde sürekli olarak büyük hedefler belirledi, özgün projeler geliştirdi. Muhalefette olan bir partinin başkan adayı olmasına rağmen, partisinden daha fazla oy alarak 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Bu dönemde şehir için adeta rüya olan projeleri bir bir hayata geçirdi.

Belediye bütçesinden tek kuruş çıkmadan inşa ettiği Yamula Barajı ile karasal iklimin hakim olduğu şehre 70 kilometre uzunluğunda adeta bir deniz getirmiş oldu. Aynı yıllarda başka şehirlerde benzer yatırımlar milyar dolarlık rakamlarla ve belediye bütçelerini uzun yıllar ipotek altına alacak sözleşmelerle yapılıyordu.

Türkiye'nin en ucuz Atık Su Arıtma tesisini kurdu. Kurulan bu tesis başarılı bir uygulama olması nedeniyle aynı zamanda teknik eğitim merkezi gibi kullanılarak birçok uzmanın yetişmesine sebep olduğu gibi yeni yatırımlar için yol gösterici bir fonksiyon üstlendi. Hava kirliliği nedeniyle nefes alamayan şehre doğalgazın gelmesini sağladı ve şehrin hava kirliliğine son verdi.

Park düzenleme ve yeşil alanlarla ilgili çalışmalarda inanılmaz bir artış görüldü. Toplamda 7-8 parka sahip olan şehirde 1000'i aşkın park ve yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Erciyes bölgesi hariç olmak üzere ağaçlandırma sahalarıyla birlikte yeşil alan miktarı 11 milyon metrekareyi aştı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

RAYLI ULAŞIM SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Raylı Ulaşım Sistemi'ni Anadolu şehirleri içinde ilk defa getiren ve başarılı uygulayan belediyelerden biri oldu. Kurduğu raylı sistem pek çok alanda uluslararası ödül kazandı. Raylı sistem güzergâhını tamamen çimlendirmenin yanında bitkilerle donatarak Türkiye'de ulaşım hattında yeni bir çevreci uygulamanın altına imza attı. Raylı sistem hattına ekilen çimlerle 26 futbol sahası büyüklüğünde bir yeşil alanı şehre kazandırmış oldu.Bu örnek uygulama ile uluslararası birincilik ödülü aldı. UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği) tarafından "En iyi Kentsel Entegrasyon" ve yine "Akıllı Finansman" ödüllerini hak etti.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

ERCİYES KIŞ VE DAĞ SPORLARI MERKEZİ'Nİ KURDU

Erciyes Projesi ile Türkiye'nin en modern ve planlı kayak tesislerini hayata geçirdi. 29 milyon m²'lik mülkiyetin tamamen belediyeye ait olduğu ve yapım finansmanının da yine belediye tarafından gerçekleştirildiği Türkiye'nin en gözde kayak merkezi olan 'Erciyes Kış ve Dağ Sporları Merkezi'ni kurdu. Bu kayak merkezi Türkiye'nin yüz akı bir tesis olarak şimdi birçok uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmaktadır. Erciyes projesi ile Özhaseki, şehrin ekonomik kalkınma hedefine yeni bir vizyon daha getirmiş oldu. Şehrin ticaret hayatına yeni sektörler kazandırdı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

SPORDA TESİSLEŞME MODELİNİ GELİŞTİRDİ

Türkiye'ye örnek olan 'sporda tesisleşme' modelini geliştirdi. UEFA standartlarının tamamını karşılayan 33 Bin kişilik stadyum yine 10 bin kişilik spor ve kongre merkezi, olimpik havuzlar ve sosyal tesisler ile sportif amaçlı tesisleşme tamamlanmış oldu. Bu ve benzeri çalışmalar, belediyecilik anlayışında öncü ve model uygulamalar olarak dikkat çekti. Türkiye'nin dört bir yanından yöneticiler araştırmalar yapmak için heyetler halinde incelemeler yaptılar. Bu başarılar halk tarafından da teveccüh gördü. Bunun bir ödülü olarak 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70,2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçildi. Özhaseki, bu sonuçla aynı zamanda Cumhur ittifakını o zamanlar kurmuş oluyordu. Çünkü hem MHP ve hem de diğer partililerin tabanlarından oy almayı başarmıştı. Bu başarının altında canhıraş bir koşturmaca ve aşk ile çalışmanın yanı sıra halk içinde ayrımcılık yapmama, hizmeti adil bir şekilde dağıtmış olmanın bereketi vardı.

DÜNYA REKORLAR KİTABINA GİRDİ

İdeolojik Belediyecilik anlayışını yıkan, hizmet belediyeciliği ile Türkiye'yi tanıştıran Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da başlattığı uygulamaları Kayseri'ye taşıyan Özhaseki, belediyeciliğe iki önemli kavram kazandırmıştır. "Sorumlu Belediyecilik" ve Yerel Kaynaklarla Kalkınma Modeline dayanan "Kalkınmacı Belediyecilik" anlayışı. Milletin ne ihtiyacı var ise, belediyenin görev alanına girip girmediğine bakmadan o sorunları çözmek. Bu anlayışla Milli Eğitim, Sağlık, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, Merkezi İdare'nin sorumluluk alanına giren hemen her işte rol üstlenmiş ve çözümün paydaşı olmuştur. Tıpkı birleşik kaplar misalinde olduğu gibi şehir topyekûn kalkınırsa bir anlam ifade edeceğinden hareketle şehrin sanayisini desteklemek için projeler geliştirdi. Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle 139 fabrikanın aynı anda temellerini attı. Bu organizasyon dünya rekorlar kitabına girdi.

YENİ BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİNİN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ

Sorumlu Belediyecilik anlayışının önemli yansımalarından biri şehir ekonomisine çok büyük katkı sağlayan serbest bölgenin kurulması oldu. Türkiye'nin en geniş Serbest Bölgesi 6.905.000 m2 alana kuruldu ve şehrin yurtdışı ihracına ivme kazandıran en büyük proje oldu. Şehrin istihdam artışına da ciddi bir katkı sağladı. Bir diğer konu şehrin eğitimine ve kültür hayatına yönelik yapılan yatırımlardı. Eğitim konusunda Erciyes Üniversitesi yanında hem vakıf hem de devlet üniversitelerinin sayısının ve niteliğinin arttırılması bir hedef olarak belirlendi. Yeni bir devlet üniversitesinin kurulmasına öncülük edildi. Yeni üniversiteye o dönem cumhurbaşkanlığı makamında olan Abdullah Gül'ün ismi verildi. Açılışı ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Üniversite ve fakülte binaları Özhaseki'nin yaptığı organizasyon ile hayırseverlere yaptırıldı. Devlete hiç bir yük getirilmedi. Özel üniversitelerin kurulmasında da her türlü kolaylıklar sağlanarak Kayseri bir üniversiteler şehri haline getirilmiş oldu. Şehircilikle ilgili devasa yatırımların belediye bütçesi kullanılmadan yapılmasının başarılması Haseki Modeli Belediyecilik kavramını ortaya çıkardı. Bu yolla yapılan şehir stadyumu, Yamula barajı, şehir otobüs terminali, olimpik havuzlar, gecekondu önleme ve kentsel dönüşüm modelleri Haseki Modeli Belediyecilik olarak anıldı. Raylı sistemde getirdiği finansman yöntemi de zaten uluslararası bir ödülle taçlandırılmıştı.Haseki Modeli Belediyecilik yaklaşımını besleyen bir başka icraatı ise şehrin elektrik üretim ve dağıtımını yapan şirketini belediye bünyesine kazandırması oldu. Böylece, elektrikten suya şehrin tüm alt ve üst yapı hizmetleri tamamen belediyenin kontrolünde, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmüş oldu. Yerel kalkınma projesi olan "Ufuktaki Kent" deklarasyonu ile şehre yeni bir vizyon çizdi. Bu vizyon ile girdiği 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye tarihine geçen bir kaç isimden biri oldu. Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, tarihi eserleri koruma bilincinin ülke genelinde yerleşmesine önemli katkılar sağladı. Tarihi Kentler Birliği'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve birçok tarihi eserin restore edilerek yeniden tarih-kültür mirasına kazandırılmasında büyük rol oynadı.

İMAR BARIŞINI MECLİSTEN GEÇİRDİ

Özhaseki, AK Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. Görevden ayrıldığında borçsuz, kasası dolu ve gayrimenkul zengini bir belediye bıraktı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri Milletvekili olarak seçildi. Kısa sürede yerel siyasetten genel siyasete adapte olan Özhaseki, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevde iken Doğu Anadolu'nun kalkınması konusunda koordinasyon görevini üstlendi. Yerel Yönetimlerin daha etkin hizmet üretmesi için başlatılan yasa hazırlık çalışmalarına öncülük etti. 2016 yılının Mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı. HDP/ PKK'nın yürüttüğü çukur siyasetinin Doğu illerimizde oluşturduğu tahribatı ortadan kaldırma ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etme görevi de verilen Özhaseki, başta Diyarbakır olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde kalkınma hamlesi ve şehirlerin yenilenmesi projelerini gerçekleştirdi. Çok kısa bir sürede terörün tahrip ettiği 7 bölgeyi hızla imar ederek alt yapısından üst yapısına yeni baştan üretilmiş şehirler kurdu. Diyarbakır Sur'da başlattığı proje ile Diyarbakır'ı doğunun turizm başkenti yaptı. Şırnak, Cizre, İdil, Mardin, Nusaybin, Hakkari ve Yüksekova'da yaptığı hizmetler bölge halkından çok büyük takdir topladı.20 milyona yakın vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren imar sorununa kalıcı ve toptan bir çözüm olan "İmar Barışı" projesini meclisten geçirerek uygulamaya soktu. Yıllardır tapusunu alamadığı için mağduriyet yaşayan vatandaşlar tapularına kavuştu.

SIFIR ATIK PROJESİNİN MİMARI OLDU

Türkiye'nin çevre alanında uluslararası vizyon projelerinden biri olan "Sıfır Atık" projesinin de mimarı yine Mehmet Özhaseki oldu. Kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerine aldığı "Sıfır Atık" projesi 2023 vizyonu ile Türkiye geneline yaygınlaştırılarak tamamen uygulamaya geçmiş olacak. Çöpe giden devasa kaynaklar ekonomiye kazandırılacak. Diğer taraftan çevre hassasiyeti noktasında Türkiye'nin uluslararası vizyonunu ortaya koyan Sıfır Atık projesi yurtiçinden ve yurtdışından büyük bir ilgi görmektedir. Özhaseki, medeniyet tasavvurumuzun günümüz şehircilik uygulamalarına yansıtılması ve Türkiye'nin yeni şehircilik vizyonu olan "Bizim Şehir" projesini hayata geçirdi. Türkiye'de şehirciliğin her uygulamasında kriterleri gösterecek olan Mekânsal Standartların tespitine yönelik çalışmaları başlattı ve tamamladı. Dört büyük şehirde pilot uygulamaları hazırladı. Şu an dünya şehirciliğinde yeni eğilim ve geleceğin yeni vizyon yaklaşımlarından biri olan "Akıllı Şehirler Ulusal Strateji Belgesi"nin hazırlanması da yine Özhaseki'nin girişimleriyle başlatıldı. Şehirlerimizi geleceğe hazırlamak yine onun projeksiyonları arasında yer aldı.

MİLYONLUK DESTEK SAĞLADI

Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde Ankara'nın tıkanmış birçok projesine de el attı. Mogan Gölü'nde yapılanlar başka bir başarı hikayesi oldu. Yıllardır çözüme kavuşturulamayan ve neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Gölbaşı Mogan gölü dip çamurunun temizliği ve göldeki sığlaşmanın önlenmesi çalışmalarını başlattı.Göldeki sucul ekosistemin eski doğal konumuna dönmesi için milyonlarca m3 dip çamuru temizlendi. Özhaseki, Türkiye'nin en büyük çevre projelerinden birini hayata geçiren ve Gölbaşı Mogan Gölü'nü kurtaran isim oldu. Şehircilik Şurası gerçekleştirerek kentsel dönüşümün yeni kurallarını ortaya koyan Özhaseki Ankara'da kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız verdi. 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm faaliyetlerini başlattı. Toplamda 145 hektarlık alanda Ankara için yeni yerleşim alanlarını belirledi. Kentsel dönüşüm yapan Ankara'daki belediyelere ve vatandaşlara 140 milyonluk destek sağladı. Ankara ili bütününde genel arazi kullanım kararlarını belirleyen "2038 Ankara Çevre Düzeni Planı'nın yapılmasını teşvik etti. Bakanlık nezdinde vermiş olduğu teknik destekler çerçevesinde, " ÖRNEK BAŞKENT" vizyonuyla hazırlanan Çevre Düzeni Planında Ankara'nın; yenilikçi ve girişimciliğini esas alan, dünya ile rekabet eden, tarihi ve kültürel mirasını koruyup geliştiren, insan ve çevre odaklı, yüksek kalitede yaşam sunulan bir Başkent olması benimsenmiştir. Yapılan Çevre Düzeni Planı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nce13.01.2017 tarihinde onaylanmıştır.

"ANKARA DÜNYA BAŞKENTLERİ İLE YARIŞACAK"

Ülkemizin, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ne geçişi ile birlikte AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeniden görev aldı. 2019 Yerel Seçimlere AK Parti'yi temsil edecek ve yerel hizmetleri üstlenecek kadroların belirlenmesinde etkin roller üstlendi. Başarılarla dolu çeyrek asra varan hizmet geçmişi ve edindiği büyük tecrübe ile Mehmet Özhaseki, şimdi Ankara için hizmet etmeye hazır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Parti yönetimi ve Ankara halkının hüsnü teveccühü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi.Mehmet Özhaseki diyor ki: "Ankara sadece siyasetin değil, şehirciliğin de başkenti olacak. Dünya başkentleri ile yarışacak."

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, İngilizce-Arapça bilmektedir.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı
    13:25 Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı

    Hayrullah Mahallesi'nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), depremde iş yerlerinin zarar görmesine rağmen pes etmeyerek yeni bir iş yeri açtıklarını ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ettiğini ve ekonomik özgürlüğünü kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi
    13:22 Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi

    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıfım Kayseri projesi kapsamında öğrenciler, bin 500 yıllık tarihi Tol Kilisesi'nde Çanakkale Savaşı'nı öğrendi.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.


Advertisement