Ankara'da AK Parti'den Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da AK Parti'den Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AK Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda yer alan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

24.01.2022 12:41  Güncelleme: 16:51

AK Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda yer alan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı üyesi yaklaşık 200 kişi, Ankara Adliyesi önünde toplandı. Burada partililer adına açıklama yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kabaş'ın 14 Ocak'ta bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullandığını, aynı programda konuk olan CHP Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da hakarete sessiz kalarak suça ortak olduklarını belirtti.

'FAŞİZAN SÖZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan hakaretleri kabul etmedikleri belirterek, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı'mıza ve milletimizin değerleri karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir. Söyleyecek sözü olmayanlar ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz; siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye'nin liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi tasası olmayan Cumhurbaşkanı'mıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği makam hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendirmez. Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Özcan ve beraberindekiler, Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama' 'tehdit' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından hazırlanan dilekçeleri savcılığa iletti.

Ankara\'da AK Parti\'den Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da AK Parti'den Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement