AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak Açıklaması

Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, 2011 Yılında Hükümetin Nüfusu 10 Binin Altındaki Belediyelerin Acil İhtiyaç ve Altyapı Yatırımları İçin 400 Milyon Lira Ödenek Ayırdığını Bildirdi.

16.03.2011 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, 2011 yılında hükümetin nüfusu 10 binin altındaki belediyelerin acil ihtiyaç ve altyapı yatırımları için 400 milyon lira ödenek ayırdığını bildirdi.

Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, son 8 yıl içerisinde Ak Parti hükümetinin, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, sorumluklarının ve yükümlülüklerinin artırılması için gerekli yasal düzenlemeleri yaptığını belirtti.

Türkiye'nin son dönemde uluslararası platformlarda gösterdiği performansın, yerel yönetimlere de sirayet ettiğini ifade eden Ölmeztoprak, şunları kaydetti:

"2011 yılında hükümetimiz nüfusu 10 binin altındaki belediyelerin acil ihtiyaçları ve altyapı yatırımları için 400 milyon lira kaynak ayırdı. Önümüzdeki günlerde proje bazlı desteklemeler verilecek. Bu konuda bizler de iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan ilimizdeki 39 belde belediyemize yardımcı olacağız. Özellikle belde belediyelerimizin sınırları içinde kalan, önceleri köy statüsünde iken mahalle olan yerleşim yerlerimizin belde belediyelerimizce çözümünde çekilen altyapı sorunu Belediyelerin Altyapılarını Destekleme Projesiyle (BELDES) çözüme kavuşturulacaktır. Bu projedeki hedefimizde belde belediyelerimizin il veya ilçe merkezi bağlantılarını sağlayan yollarının asfaltlanması, yolu veya suyu olmayan mahallesinin bu sorunlarının giderilmesidir."

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement