AK Parti Milletvekilleri Berlin'de - Son Dakika
Güncel

AK Parti Milletvekilleri Berlin'de

Muğla Milletvekili Boğa: "Buradaki yetkililerin hepsi, PEGIDA’dan kendilerinin de rahatsız olduklarını ifade etti" Kayseri Milletvekili Bakır: "Almanya PEGIDA hareketine sıcak bakmıyor"

30.01.2015 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Almanya'nın başkenti Berlin'de görüştükleri yetkililerin İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA'dan rahatsız olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

Muğla Milletvekili Boğa, Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ve 23. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'den oluşan AK Parti heyeti, Brüksel temaslarının ardından Berlin'de Alman yetkililerle görüştükten sonra Berlin Şehitlik Camisi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ali Boğa burada yaptığı açıklamada, Pazartesi gününden beri Brüksel ve Berlin'de hem Avrupalı hem de Alman milletvekilleri ve diğer yetkililerle görüşmeler yaptıklarını belirterek, Türkiye ve Türkleri ilgilendiren entegrasyon, ekonomi, İslam ve yabancı düşmanlığı gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.

Öncelikle ekonomi alanında Türkiye'den Avrupa'ya gelen vatandaşların vize konusunda çektikleri sıkıntıları dile getirdiklerini söyleyen Boğa, AB ile ABD arasında yapılmak istenen TTIP (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) anlaşmasında Türkiye'nin de yer alması ve Gümrük Birliği konusunda AB'nin diğer ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye'nin kaybının önlenmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıkan PEGIDA hareketinin de gündeme geldiğini anlatan Boğa, "Buradaki yetkililerin hepsi PEGIDA'dan kendilerinin de rahatsız olduklarını ifade etti. Marjinal bir hareket olarak görüyorlar" dedi.

5 günde 30'un üzerinde görüşme yaptıklarının altını çizen Boğa, bu görüşmelerde Türkiye'nin tezlerini iyi bir şekilde savunduklarını ifade etti.

Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da yetkililerle yabancı düşmanlığı ile Müslümanlara ve camilere saldırıları da görüştüklerini belirterek, bu konuda her türlü tedbirin alınmasını talep ettiklerini kaydetti.

Yabancı düşmanlığını engellemek için  Almanya'nın ve Avrupa'nın adımlar atmasını istediklerini vurgulayan Bakır,  "Almanya PEGIDA hareketine sıcak bakmıyor. Hristiyan Demokratlar merkez sağ bir parti, PEGIDA onun da sağında. Bir takım popülist söylemlerle Almanları kandırarak istismarda bulunuyor. Onlar da bu tip gelişmelerden memnun olmadıklarını ifade ettiler" şeklinde konuştu.

Bakır, İslam'ın barış dini olduğunu ayetler ve hadislerle anlattıklarını söyledi.

Ayrımcılığın önlenmesi için göçmenlere yönelik daha kucaklayıcı olunması gerektiğini ifade eden Bakır, "Göçmenlere karşı daha kucaklayıcı olması, Almanya'yı daha fazla kalkındıracaktır" şeklinde konuştu.

Almanya'daki vatandaşların taleplerini de yetkililere ilettiklerini belirten Bakır, eğitim alanında çözüm önerilerini anlattıklarını, bu alandaki sorunların çözülmesini istediklerini kaydetti.

Özellikle Almanya'da  toplumun yüzde 5'ini Türklerin oluşturmasına rağmen üniversitelerdeki Türklerin oranının yüzde 0,8'de kaldığına işaret eden Bakır, "Bu oranın düşük olduğunu, Türkiye'nin sorunların çözülmesine yardımcı olabileceğini ve Türkiye olarak üniversite açmaya da hazır olduğumuzu ifade ettik. Türkçe'nin devlet okullarında okutulmasını istedik" şeklinde konuştu.

Bakır,  İslam'ın Almanya'da resmi din olması yönünde talepte bulunduklarını ifade ederek, "İslam dini resmi din olursa, Müslümanlar burada bir çok avantaja kavuşacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Milletvekilleri Berlin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement