AK Parti'nin Mersin Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Mersin Mitingi

AK Parti\'nin Mersin Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, ''Her yola başvurabilirler ama biz siyaseti hukuk zemininde yürüteceğiz" dedi.

13.03.2014 16:39  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her yola başvurabilirler ama biz siyaseti hukuk zemininde yürüteceğiz. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Başörtülüsü, başı açığı, el ele, omuz omuza bunlara en güzel dersi 30 Mart'ta sandıkta vereceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü meselesini ben hallettim" dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu ülkede bizim kızlarımıza neler çektirdiler öyle mi,  bizim gençlerimize neler çektirdiler, dediler ki sen meslek lisesi mezunusun, sen imam hatip mezunusun katsayıya tabisin. Üniversiteye sokmadılar, sen dediler başörtülüsün, dolayısıyla üniversiteye giremezsin dediler. Bu CHP, Kılıçdaroğlu, yeni bir yalan daha çıkardı, ne diyor; başörtüsü meselesini ben hallettim diyor. İnandınız mı? Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yalanına da inandınız mı? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bununki yatsıya kadar bile yanmadı, çok çabuk söndü. MHP ile birlikte 411 oyla bu konuda bir anayasal düzenleme yaptık Meclis'te, Anayasa Mahkemesine gittiniz, bunu engellediniz. Kim? CHP. Maalesef bunu gördük. Ama bu defa olay farklıydı. Bu defa da İstanbul'dan bir milletvekili Danıştay'a gitti. Danıştay reddetti. Reddettikten sonra artık yapacakları bir şey kalmadı. Bize biliyorsunuz bunlar ne yaptılar? CHP, MHP, BDP Anayasa değişikliğinde karşımıza dikildiler. Yüzde 58 ile biz referandumu gerçekleştirdik mi? Bunların orada mecalleri kesildi. Yapacakları bir şey kalmadı."

Meslek liselerinde, imam hatip liselerinde okuyan kızların başörtülü olarak okullara gidebildiğini belirten Erdoğan, "Üniversiteye gidebiliyor mu, devlet dairelerinde çalışabiliyor mu? Ne çileydi bu ya? Artık katsayı engeli var mı? İstediğin üniversiteye girebilecek misin? Şimdi de ben sizden gayret istiyorum, çalışın istediğiniz üniversitelere girin. Size yapılan bu zulmün hesabını sorun" diye konuştu.

"Biz sadece Hakkın huzurunda rükuda eğiliriz" diyen Erdoğan, bunun dışında asla eğilmediklerini, bugüne kadar eğdiremediklerini, eğdiremeyeceklerini ifade etti. Erdoğan, "Çünkü biz şuna inandık, zalimler için yaşasın cehennem dedik. Onun için bu yola böyle devam edeceğiz" dedi.

-"Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz"

Seçimler için kalan 17 günde çok çalışacaklarını, kapı kapı dolaşacaklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her yola başvurabilirler ama biz siyaseti hukuk zemininde yürüteceğiz. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Başörtülüsü, başı açığı, el ele, omuz omuza bunlara en güzel dersi 30 Mart'ta sandıkta vereceğiz. Normalleşme bu. Ama bunlar ayrımcılık yaptılar. Başörtülüyü bir kenara, başı açığı bir kenara koydular. Biz hepsini kucakladığımız için büyüdük. Bizde ne inanç ayrımı, ne etnik ayrım yok. Ama ne yazık ki bunlarda var. CHP'de de var, MHP'de de var."

BDP'nin siyasi Kürtçülük, MHP'nin siyasi Türkçülük yaptığını, farklarının bu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz bu ülkede Türk'ün de, Kürt'ün de, Laz'ın da, Arap'ın da, Gürcü'nün de, Çerkez'in de, Abhaza'nın da hepsinin hakkını koruyan, onları savunan bir parti olarak varız. İnsanlar arasında ayrımcılık yapamazsınız" dedi.

Mersin'in Türkiye'nin aynası, özeti olduğunu ifade eden Erdoğan, Mersin'i bölgesinin parlayan yıldızı olarak geleceğe daha güçlü hazırlayacak projelere önem ve öncelik verdiklerini söyledi. Bunlar hangi yüzle buraya gelip de 'Biz büyükşehir olarak Mersin'i mülki sınırlara kadar büyüttük' diyecekler? Onlar karşı dikildiler. Biz bunu yaptık. Hangi yüzle? Ama çalışacağız, anlatacağız ve bu işi başaracağız" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever'i halka takdim eden Erdoğan, "İnşallah 1 Nisan'dan itibaren artık Mersin'de yeni bir dönem başlasın istiyoruz. Bu konuda merkezi yönetimle, milletvekillerimizle ve Sever kardeşimizle el ele vereceğiz. Mersin'i çok ama çok modern bir şehir haline getireceğiz, ilçeleriyle modern bir şehir haline getireceğiz. Onun için sizlerden, özellikle desteğinizi isterken Sever kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Sahip çıkmaya var mısınız? Yeni belediye başkanınız hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

-Mitingden notlar

AK Parti'nin Mersin mitingi, hükümetin son 12 yılda yaptığı hizmet ve yatırımlarla ilgili slayt gösterimiyle başladı.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ve ilçe belediye başkan adaylarının da halka takdim edildiği mitingde, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte platforma çıkarak, AK Parti'nin seçim müziği eşliğinde halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın  yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Dik Dur Eğilme Türkiye Seninle", "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Erdoğan, daha sonra, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever ile halkı selamladıktan sonra miting alanından ayrıldı.

Miting alanında, "Asla Yedirtmeyiz", "15 Asırlık İmanın 6 Asırlık Tarihin Emanetçileriyiz", "Yola Çıktıklarını Yolda Bulduklarıyla Değişmeyen Adam, Adam Gibi Adam", "Bir El Ver Oyun Bozulsun, Bir Oy Ver Mersin Kurtulsun, Gel Sen de Katıl Bize Millet Hizmetle Buluşsun" yazılı pankartlar asıldı. Alanda, Başbakan Erdoğan'ın dua ederken resminin yer aldığı "Dik Dur Eğilme Dualarımız Seninle, Mersin Lafa Değil İcraatlara Bakıyor" ve CHP'li yöneticiler hakkında yolsuzluk iddialarıyla ilgili basında yer alan haberlerin kupürlerine yer verilen "CHP'nin yolsuzluk Galerisi" yazılı büyük boyutlu pankartlar da dikkati çekti.

-Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da mitingin açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ın çok büyük anlam ve önem ifade ettiğini belirterek, önümüzdeki seçimlerin yer seçimler olmaktan çıktığını, kendilerine kurulan tuzakların ve kumpasların bozulması için Mersin halkından milli iradeye sahip çıkmalarını istedi.

"Bu kardeşiniz, sizlere, Mersinli'lere hizmet etmekten başka, bu ülkenin ekonomisine hizmetten başka ne suçu var, ne günahı var soruyorum" diyen Çağlayan, "Bize söylenen dedikodulara bir süre cevap vermedim. Bekledim ki Yunus Emre'nin dediği gibi hareket edeyim. Ama baktık ki susmak bilmiyorlar, her gün yalan söylüyorlar, yeni iftiralar atıyorlar" diye konuştu.

Kendilerine iftira atıldığını, partileriyle ilgili yolsuzluk iddialarının öne sürüldüğünü ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, hırsız mı görmek istiyorsun, dön de aynaya bak, kendini görürsün. Yolsuzluk mu görmek istiyorsun dön İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına bak.  Kalkmışlar diyorlar ki, tutturmuşlar, Zafer Çağlayan'a bir hediye saat verildi diye. Buradan sesleniyorum, Zafer Çağlayan'a saat hediye eden de eğer Zafer Çağlayan bir saat hediye almışsa, saat aldığımı, bana saat verildiğini kim söylüyorsa namerttir, edepsizdir, ahlaksızdır. Kalkmışlar bakın partimize etiket yapıştırmaya çalışıyorlar, yolsuzluktan bahsediyorlar. 11 sene öncesinde, 27 yıl sanayicilik yapmış, yolsuzluk dönemlerini iyi bilen kardeşiniz olarak söylüyorum, biz yolsuzluk yapsak bu hizmetler, Akdeniz Oyunları, bu hastaneler yapılabilir miydi? Buradan diyorum ki ey Kılıçdaroğlu, sen kalkıyorsun sana verilen illegal dinlemeler, yalan yanlış bigilerle diyorsun ki,  rüşvet aldılar, tüm halkımızın huzurunda söylüyorum, Zafer Çağlayan'a tek bir delikli kuruş rüşvet veren de, alan da, aldı diyen de edepsizdir, vicdansızdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Mersin Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement