Ak Partili Çelik: Türkiye'de Zavallı Bir Siyaset Var - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Çelik: Türkiye'de Zavallı Bir Siyaset Var

Ak Partili Çelik: Türkiye\'de Zavallı Bir Siyaset Var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1 Haziran seçimlerini değerlendirdi ve "çatı aday" arayışı içindeki MHP'nin ancak çatıda çivi veya çıta olabilecek durumda olduğunu söyledi.

05.06.2014 15:29

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1 Haziran seçimlerini değerlendirdi ve "çatı aday" arayışı içindeki MHP'nin ancak çatıda çivi veya çıta olabilecek durumda olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset dilini eleştiren Çelik, " Türkiye'de zavallı bir muhalefet var" dedi.

Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, 5 Haziran dünya çevre gününde daha temiz daha rahat nefis alına bilir bir çevrede yaşamanın insan olarak herkesin olduğunu vurguladı.

AK Partili Çelik, çevre meselesini ve çevre duyarlılığını, bazı ideolojik ve siyasi emeller haline getirenler istismar malzemesi haline getiren insanların bu tavrını kınadığını ve saygı duymadığını belirti.

Rize İkizdere inşaatının zarar verdiği gerekçesi ile köylüler tarafından protesto edilmesine değinen Çelik, konuyu grup toplantısında gündeme getiren Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AK Partili Çelik, "İster o bacı başı örtülü bir bacı olsun, ister başı kapalı bir bacı olsun kim benim bacımın saçından tutup süreklerse, benim saçımdan tutup onu yerde sürüklemiş olarak kabul ederim. Havva Bir Hanımefendiye buradan AK Parti olarak geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Rahatsız olduysa, yaralandıysa bundan dolayı ben kendisinden ayrıca özür dilerim. İyi niyetle halisane niyetle sadece demokratik protesto hakkını kullanan herkes için bunları söylerim. Vandalistlere değil, terörist gruplara değil, terörist grupların yönlendirmesi ile yapılanlara değil, bu HES benim köyüme zarar verecek diye demokratik hakkını kullandıysa şiddete kaba kuvvete başvurmayıp, kendisi kaba kuvvetle mağdur olduysa, biz o insanları sahipleniriz" dedi.

Başbakanın Şimşirli Köyü'ndeki HES inşaatını yakından takip ettiğini anımsatan Çelik inşaattın durdurulduğunu söyledi.

Elektrik enerjisi üretmek için farklı farklı kaynakların olduğunu kaydeden Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bizim entel, dantel takımdan sözüm ona çevreci bazı insanlar kömür madenlerini kapatalım, kömürden elektrik elde edilmesin. Termal santrale karşılar! Peki kapatalım? HES'lere de karşıyım oda olmasın. Nükleer enerjiye de karşıyım! Oda olmasın. Rüzgârgülleri kuşlara zarar veriyor! Oda olmasın. Doğalgazımız yok, petrolümüz yok, peki nerden elektrik üreteceğiz. Ama benim elektriğim 15 dakika kesilmesin. Eli taşın altında olanlarla böyle sorumsuzluk durumunda olup ta ahkam kesenler arasında fark budur. Çevre hassasiyetini en üst düzeyde tutmak durumundasınız. Hükümetimiz iş başına geldiği günden buyana bunu yapmaktadır."

-" TÜRKİYE'DE ÖZEL ŞİRKETE AİT ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPAN 334 HES VAR"-

"Türkiye'de özel şirkete ait elektrik üretimi yapan 334 HES var. Devlet su işlerine ait 65 büyük baraj var. İrili ufaklı devlete ait olan HES'LER var. Toplam 475 işletme ediyor. Bu 475 işletmede toplam 81 milyar kilovatsaat elektrik elde ediliyor. Şuanda programlananlarla birlikte Türkiye'de toplam bin 545 adet HES olacak. Bu bile su potansiyelimizin yüzde 50'sini kullanmak anlamına geliyor. Bugün Finlandiya gibi ülkelere baktığınızda, batı ülkelerinize baktığınızda, su potansiyelinin yüzde 100'ünü kullanıyor. Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, bir çalışma yayıyor. Bende bazı HES'lerin çevreye ciddi manada zarar verdiğine inananlardanım. Vatandaşın haklı duyarlılıkları olduğu bilenlerdenim. Kadrolu protestocular olan. Protesto mangaları oluşturan bazı gruplar var. Bunların derdi üzüm yeme değil bağcıyı dövmektir.

-" HEPSİ ZÜĞÜRT TESELLİSİDİR"

Yalova ve Ağrı vilayetlerinde seçimler yenilendi, toplamda 14 yerde seçim yapıldı. Bu seçim sonuçlarına göre, AK Parti 5 yerde belediye kazandı, CHP ve MHP üçer yerde BDP'de iki yerde, SP'de bir yerde seçim kazandı. Bu 14 yerleşim biriminde AK Parti daha önce aldığı oyun üzerinde bir oya sahip olduğunu herkes biliyor. Yani oylarımızı artırdık. Yalova ve Ağrıyı kaybettiğimize elbette üzüldük. Demokrasi budur zaten. Büyük başarıları olmayanlar genellikle küçük başarılarla kendilerini teselli ederler. Yalova seçiminden sonra CHP'nin tavrı tam olarak budur. AK Parti gibi bu insanlar 8 sandıkta açık ara önde olsalardı bu insanlar kendilerini kaybederlerdi. Buradan hareketle, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için "çatı" oluşturur "duvar" oluşturur, bunların hepsi züğürt tesellisidir. Kimsede bunlara prim vermez. Bu arada seçimi hakkı ile alan hile hurda karıştırmayan bütün siyasi partileri tebrik ediyoruz. MHP artı CHP yüzde 32 bile etmiyor. Hele hele MHP yüzde 8 gibi bir oy oranı ile ayaklar altına düşmüştür, çatı arayışı içindeler, çatı aday arayışı içindeki MHP ancak çatıda çivi veya çıta olabilecek durumdadır. Bunu kendi seçimine reva görmemeli MHP.

-KILIÇDAROĞLU'NA SİYASET DİLİ ELEŞTİRİSİ-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin Başbakanını yalancılıkla suçladı ve suçlamaya devam ediyor. Siyasetçiler siyasetin dilini ağırlaştırdığı zaman bu vatandaşa olumsuzsuz yansır. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında düştüğü seviyesizliğe burada deşmeyeceğim. Onun ağzımı kirlettiği gibi ağzımı kirletmeyeceğim. Hepsini kendisine iade etmekle yetineceğim.

-" ZAVALLI BİR MUHALEFET VAR TÜRKİYE'DE"-

"Şuanda haziran ayı içerisindeyiz, haziran ayı içerisinde bizim adayımız açıklanacaktır. Esas Türkiye'de güzel olan şudur, Cumhurbaşkanı adayı deyince, akla Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül ismi geliyor. Muhalefet topluyor, çarpıyor, bölüyor, kara kökünü alıyor, küpünü alıyor bir şey çıkmıyor. CHP grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi bir basın toplantısında, "Bizim anlaştığımız tek nokta vardır oda Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaması" dedi. Bu seçeneği olmayan, tercihi olmayan, muhalefeti olmayan bir muhalefettir, varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmasın. Peki, sizin adayınız nerde, sizin vizyonunuz nerde, sizin halka muhlis gelecek tercihleriniz nerde. Hakikaten çok zavallı bir muhalefet var Türkiye'de. Bütün ortak payda Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olmak. Millet hep bu düğümleri çözmüştür, yine çözecektir. Süreç devam ediyor hep birlikte göreceğiz"DEVAM

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Çelik: Türkiye'de Zavallı Bir Siyaset Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement