Akaydın Hemşehri Derneklerinin Coşkusuna Ortak Oldu - Son Dakika
Yerel

Akaydın Hemşehri Derneklerinin Coşkusuna Ortak Oldu

Akaydın Hemşehri Derneklerinin Coşkusuna Ortak Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'da bulanan hemşehri derneklerinin Düzlerçamı'ndaki şenliklerine katılarak, vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

28.05.2012 12:00

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'da bulanan hemşehri derneklerinin Düzlerçamı'ndaki şenliklerine katılarak, vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilk olarak Antalya Burdurlular Derneği'nin Düzlerçamı'nda düzenlediği 14. Pilav Şenliği'ne katıldı. Başkan Mustafa Akaydın'a CHP'nin yeni Antalya İl Başkanı Devrim Kök de eşlik etti.

Şenliğe katılan vatandaşlara hitap eden Başkan Akaydın, "Aranızda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Burdurlu hemşehrilerimizin Antalya ekonomisine, kültürüne, sosyal yaşamına çok büyük katkısı var. Burdurlular olarak çok şanslısınız. Çünkü sizin Mehmet Akif Ersoy'unuz var, Fakir Baykurt'unuz var, Mustafa Balbay'ınız var. Bunların hepsi çok büyük zenginlikler. Hemşehrilik kültürünüzü, geleneğinizi çok güzel yaşatıyorsunuz" dedi. Başkan Akaydın'a Burdurlular Derneği Başkanı Lokman Uysal, katkılarından dolayı plaket verdi.

BİTLİSLİLERİN ŞENLİĞİNDE HALAY

Başkan Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve beraberindekiler daha sonra yine Düzlerçamı'nda düzenlenen Antalya İli Bitlis Kültür ve Dayanışma Derneği'nin şenliğine katıldı. Bitlisliler, Başkan Akaydın'a yöresel yemeklerini ikram etti. Başkan Akaydın, Bitlis'in yemeklerini çok beğendiğini belirterek, Bitlisli yurttaşlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Akaydın, Bitlislilerle halay çekerek, coşkularına ortak oldu.

KARS VE TRABZONLULARLA BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bir sonraki ziyareti ise Kars Kağızmanlılar Derneği'nin şenlikleri oldu. Başkan Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök'le birlikte Kağızmanlılarla sohbet ederek, yöresel türkülerini dinledi.

Şenlikte Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de yer aldı. Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler son olarak Antalya Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği'nin şenliğine katıldı. Trabzonlular, Başkan Akaydın'a Trabzon peştamalı hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akaydın Hemşehri Derneklerinin Coşkusuna Ortak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement