Ali Bey Hüseynzade Azerbaycanlı Öğrencilerin Kaleminden Yeniden Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Ali Bey Hüseynzade Azerbaycanlı Öğrencilerin Kaleminden Yeniden Anlatıldı

TİKA tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği işbirliğinde hayata geçirilen “Azerbaycan ve Türkiye’nin Ortak Kültürlerinin Değerli Şahsiyetlerini Anlama ve Anlatma Projesi” devam ediyor.

30.05.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİKA tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği işbirliğinde hayata geçirilen "Azerbaycan ve Türkiye'nin Ortak Kültürlerinin Değerli Şahsiyetlerini Anlama ve Anlatma Projesi" devam ediyor.

TİKA, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İçtimai Birliği işbirliğinde hayata geçirilen "Her Mevsim Bir Işık" başlıklı Azerbaycan ve Türkiye'nin Ortak Kültürlerinin Değerli Şahsiyetlerini Anlama ve Anlatma Projesi sürdürülüyor. Proje kapsamında Ortaokulların 7-8-9. sınıf öğrencilerine yönelik Ali Bey Hüseynzade, Ahmet Cavad, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi Azerbaycan ve Türkiye'nin önemli şahsiyetleri hakkında her üç ayda bir ödüllü kompozisyon yarışmaları düzenleniyor.

Projenin ilk aşamasında, 1 Nisan-5 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan ve Türk Dünyası tarihinin önemli isimlerinden Ali Bey Hüseyinzade hakkında kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmaya, Azerbaycan'ın değişik şehir ve bölgelerinin ortaokullarından 700'den fazla öğrenci kompozisyon gönderdi. Gönderilen kompozisyonlar Bakü Türk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve Azerbaycan Yazarlar Birliği uzmanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde, yarışmada dereceye giren ve teşvik ödülü kazanan kompozisyonlar belirlendi.

22 Mayıs 2014 tarihinde Bakü'de düzenlenen tören ile Ali Bey Hüseynzade kompozisyon yarışmasında dereceye giren katılımcılar kamuoyuna ilan edildi ve ödülleri dağıtıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği mensupları, yarışmaya katılarak öğrencilerin, Bakü'de faaliyet gösteren okulların öğrencilerinin, bilim, edebiyat ve medya temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen törende yarışmada birincilik kazanmış kompozisyon yazarı öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül olarak birinciye, yarışma konusu şahsiyetin hayatıyla ilgili bir güzergah çerçevesinde Türkiye gezisi ve tablet bilgisayar, ikincilik kazanan öğrenciye dizüstü bilgisayar, üçüncü olan öğrenciye ise tablet bilgisayar hediye edildi. Dereceye girenlere ayrıca çeşitli kitap ve eşantiyon hediyeler verildi. İlk üç derece dışında yarışmada başarılı olmuş üç öğrenciye çeşitli teşvik ödülleri takdim edildi. Törene iştirak eden tüm öğrencilere ve diğer katılımcılara TİKA'yı tanıtan elektronik materyallerin yer aldığı eşantiyon taşınabilir bellek ve malzemeler dağıtıldı.

Törenin devamında, projenin ikinci aşaması olan "Yaz Mevsimi" Azerbaycan'ın istiklal şairi Ahmet Cavad'ı konu alan kompozisyon yarışmasının duyurusu yapılarak, yarışma başlatılmış oldu. "Yaz Mevsimi" kompozisyon yarışması 31 Ağustos 2014 tarihine kadar devam edecek. Ödül törenini müteakiben, Azerbaycan ve Türkiye'den katılan bilim adamı ve araştırmacıların bildiriler sunduğu "Ali Bey Hüseynzade ve Türk Birliği Düşüncesi" konulu bir konferans düzenlendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ali Bey Hüseynzade Azerbaycanlı Öğrencilerin Kaleminden Yeniden Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement