Alim Işık: Bedelli Askerlik Paralarını Mültecilere Harcayan Hükümet Sınıfta Kalmıştır - Son Dakika
Güncel

Alim Işık: Bedelli Askerlik Paralarını Mültecilere Harcayan Hükümet Sınıfta Kalmıştır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen bedelli askerlik ve sözleşmeli er başvurularına ilişkin kanun teklifi görüşmelerinde milletvekilleri söz aldı.

09.12.2014 17:44

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen bedelli askerlik ve sözleşmeli er başvurularına ilişkin kanun teklifi görüşmelerinde milletvekilleri söz aldı. MHP'li milletvekili Alim Işık, kürsüdeki konuşmasında hükümetin bedelli askerlik konusunda sınıfta kaldığını söyleyerek "Daha önce çıkartılan bedelli askerlik yasasında toplanan bedelli askerlik paralarının kanunen şehit ailelerine ve gazilerimize harcanacağını bu yüce Meclis'ten geçirilip daha sonra toplanan paraları Suriyeli mültecilere harcayan hükümet, bu konuda sınıfta kalmıştır" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ise bedelli askerlik düzenlemesine destek vereceklerini belirterek "Bedel yüksekliği yaş yüksekliği, bir makulü bulursak başarılı bir bedelli askerlik uygulaması yapabiliriz. Bu tasarıya katkı vereceğiz. İyileştirilmesi için önergeler vereceğiz. Sonuç ne olursa olsun bedelli askerlik düzenlemesine CHP grubu olarak destek vereceğiz" dedi.

"TOPLANACAK YENİ PARALARI NEREYE HARCAYACAK?"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, daha önce çıkartılan bedelli askerlik yasasında toplanan paraların Suriyeli mültecilere harcandığını savunarak "Türkiye'nin son 45 gününde başbakanın ne bedelli askerliği Anadolu çocukları askerlik yapacak, zengin çocukları bedel ödeyerek askere gitmeden teskere alacak, olur mu böyle şey deyip 45 gün sonra ne olduysa, rüyasında mı gördü yoksa başka bir yolla mı kendisine bilgiler geldi. Bir anda bedelli askerlikten bahsetti. Genelkurmay Başkanının görüşü yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar irdelenmemiş. Hükümet tasarısı haline getirilmemiş, grup başkanvekillerinin imzasıyla hazırlanan bir kanun teklifi şeklinde TBMM gündemine 48 saat bile geçmeden getirilen bedelli askerlik tasarısı var. Daha önce çıkartılan bedelli askerlik yasasında toplanan bedelli askerlik paralarının kanunen şehit ailelerine ve gazilerimize harcanacağını bu yüce Meclis'ten geçirilip daha sonra toplanan paraları Suriyeli mültecilere harcayan hükümet, bu konuda sınıfta kalmıştır. Toplanacak yeni paraları nereye harcayacak, bütçenin hangi açığını kapatmak üzere yüce Meclis'ten kaçırarak savunma fonunda topladığı parayı ne amaçla harcayacak, bunlar aydınlanmadan Genelkurmay Başkanlığının resmi görüşü yüce Meclis'e açıklanmadan bunun görüşülmesinin doğru olmayacağı düşüncesinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİNE DESTEK VERECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik düzenlemesine uygun şartlar oluşturulduğu takdirde destek vereceklerini söyleyerek "Bedelli askerliğin yanına sıkıştırılan ve gerektiği şekilde görüşülmeyen sözleşmeli er ve erbaşla ilgili görüşmeyi şu aşamada çok aceleye getirilmiş bir düzenleme olarak görüyorum. Yeterince tartışılmamıştır. Bedelli askerlik gibi acil çözülmesi gereken bir sorunun yanına yerleştirilmiş olmasını doğru bulmuyorum. Bedelli askerlik maalesef Türkiye'nin bir gerçeğidir. Bugüne kadar tam 4 kez bedelli askerlik düzenlemesi yapılmıştır. Son bedelli askerlik düzenlemesinin de başarısızlıkla sonuçlanması yeni bir bedelli askerlik düzenlemesi yapılacağı konusunda toplumda beklentiye yol açmıştır. 2011'de yapılan bedelli askerlik düzenlemesinde 30 yaş sınırı öngörülmüştü ve 30 bin liralık bedel öngörülmüştü. Hem yaşın yüksekliği hem bedelin yüksekliği o yasanın başarısız bir sonuçla sonuçlanmasına yol açtı. Bu uygulamadan ders alınarak bugün bu düzenlemenin yapılması lazım. Alınacak ders şudur. Bedel yüksekliği, yaş yüksekliği bir makulü bulursak başarılı bir bedelli askerlik uygulaması yapabiliriz. Bu tasarıya katkı vereceğiz. İyileştirilmesi için önergeler vereceğiz. Sonuç ne olursa olsun bedelli askerlik düzenlemesine CHP grubu olarak destek vereceğiz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alim Işık: Bedelli Askerlik Paralarını Mültecilere Harcayan Hükümet Sınıfta Kalmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement