Almanya'da Gay Tartışması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Gay Tartışması

Almanya\'da Gay Tartışması

Almanya'da Anayasa Mahkemesi, gay çiftlere heteroseksüel çiftlerle aynı vergi kolaylıklarının sağlanmasına karar verdi.

13.08.2012 11:36  Güncelleme: 12:00

Almanya'da Anayasa Mahkemesi'nin, gay çiftlere heteroseksüel çiftlerle aynı vergi kolaylıklarının sağlanmasına karar vermesi üzerine Aile Bakanı Kristina Schröder önderliğindeki 13 kişilik bir grup, mahkeme kararını desteklediğini açıkladı. Ancak, bu sözleri partisi CDU ve hükümet ortakları arasında görüş ayrılığına neden oldu.

Eşcinsel evliliğe izin verilmeyen Almanya'da birlikte yaşama sözleşmeleri tanırken, yüksek mahkeme kararı tartışmayı alevlendirdi.Aile Bakanı Kristina Schröder, Federal Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemeden eşcinsel çiftelerin evlilerle eşit vergi uygulanmasını teklif ettiği için tartışmanın odağında yer aldı. Almanya'da evli çift statüsünden eşcinsel çiftlerin de yararlanmasıyla ilgili tartışmalar hükümet ortakları arasında görüş ayrılığını ortaya çıkardı. Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) eşcinsel çiftlere vergi kolaylığı sağlanmasına karşı çıkarken aynı partili Aile Bakanı Kristina Schröder'in eşcinsel çiftlere evlilerle eşit vergi uygulanması önerisine Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble karşı çıktı. CDU'lu Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble 'Vergi yasalarını değiştirmek için acil bir neden göremiyorum' dedi. Koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) eşcinsel birlikteliklerle heteroseksüel çiftlerin evliliklerinin aynı olmadığını söyleyerek karara karşı çıktı. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer de Schaeuble'yi destekleyerek, "Evlilik ayrıcalıklı kalmalıdır" diye konuştu. Schröder'in yaptığı teklifi hükümet ortağı Hür Demokrat Partili (FDP) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Philipp Rösler ve Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger de desteklediğini bildirdi.

Hükümet ortaklarından CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, kısa süre önce 'Evlilik ve aile, anayasayla özel olarak korunmaktadır. Partnerlerin birbirini desteklediği eşcinsel beraberliliğe saygı duyuyoruz. Ancak evlilik ve aile ayrıcalıklı olarak kalmalıdır. Bu konuda değişiklik yapmamalıyız" diye konuşmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Gay Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement