Altın Elma"Da 10 Finalist Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Altın Elma"Da 10 Finalist Açıklandı

Altın Elma"Da 10 Finalist Açıklandı

Amasya Musiki Cemiyeti’nin kuruluşunun 100. yılı anısına bu yıl Amasya Belediyesi ve TRT işbirliğiyle 10.su düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın 10 finalisti açıklandı.

22.05.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Musiki Cemiyeti'nin kuruluşunun 100. yılı anısına bu yıl Amasya Belediyesi ve TRT işbirliğiyle 10.su düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın 10 finalisti açıklandı.

Özgen Gürbüz'ün başkanlığında TRT Türk Sanat Müziği repertuar kurulu tarafından yapılan 10 oturumda, diğer üyeler Yılmaz Pakalınlar, Kadri Şarman, Erkan Yüksel, Selçuk Sipahioğlu ve Amasya Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş'ın da katıldığı değerlendirme sonucu iletilen 567 eserden finale kalan 10'u belirlendi.

Türkiye'nin en prestijli beste yarışması olma özelliğini taşıyan Altın Elma Beste Yarışmasında bu yıl, gönderilen eserlerin TRT repertuarına alınmasıyla bir ilk gerçekleşti. Amasya Musiki Cemiyeti'nin kuruluşunun 100.yılı olması nedeniyle finale kalan 10 finalist eserin yanında bu yıla mahsus olarak 'Griftzen Asım Bey Özel Ödülü' olmak üzere bir eserde seçildi.

Ayrıca 83 eser, ödül verilmeksizin yine bu yıl ilk defa TRT Türk Sanat Müziği repertuarına kazandırıldı.

Finalde yarışacak 10 eser ise şöyle; Bestesi Cavit Ersoy'a, güftesi Sevinç Atan'a ait 'Sen gülki bahçeme hep kahkaha dolsun', beste ve güftesi Osman Ergen'e ait 'Özümde, sözümde, dilimde neyse', bestesi Yaşar Bedük'e, güftesi A. Yağmur Tunalı'ya ait 'Durmadan rüzgarlar öper sahili', bestesi Aydın Tekindor'a, güftesi Yalçın Benlican'a ait 'Sizi bu şehirde ilk görüyorum', bestesi Ömür Gençel'e, güftesi ise Musa Kalkınç'a ait 'Olmazsa olmazım sadece sensin', bestesi Kenan Günel'e, güftesi Fethiye Sümbül Güç'e ait 'Ürkek bir ceylan gibi saklanıp kaçamazsın', bestesi ve güftesi Şirin Pancaroğlu Dervent'e ait 'Ne senden özge başka bir aşk var ne sen kadar sevilen', bestesi Abdullah Kantar'a, güftesi Hikmet Elitaş'a ait 'Koy bölünsün uykularım ikiye', bestesi ve güftesi Yener Topaloğlu'na ait 'Sana son sözüm değil.' - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Elma'Da 10 Finalist Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement