Altın Portakal Kortejle Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal Kortejle Başlıyor

Altın Portakal Kortejle Başlıyor

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın saat 17.00'de bir festival geleneği Festival Kortejiyle başlıyor.

09.10.2014 09:46  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın saat 17.00'de bir festival geleneği 'Festival Korteji'yle başlıyor.

Bu yıl 10- 18 Ekim tarihleri arasında 51'inci kez sinemaseverle buluşacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programı netleşti. Festival, sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen kortejle başlayacak. Yarın saat 17.00'de Antalya Kültür Merkezi'nden (AKM) başlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne uzanacak kortejin ardından festivalin açılış gecesi, Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek.

Saat 20.00'de kırmızı halı seremonisiyle başlayacak gecede Altın Portakal ödüllü 'Bozuk Düzen' başta olmak üzere çok sayıda filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Dormen'e, oyuncu Nilüfer Aydan'a ve 'Düşman Yolları Kesti' gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğine yazar olarak imza atan edebiyatçı Tarık Dursun Kakınç'a 'Onur Ödülü' verilecek. Gecede ayrıca Oscar'lı oyuncu Ellen Burstyn ve İran sinemasının önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami'ye de 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' takdim edilecek.

Festivalde 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan 12 filmin galası, AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilecek. İlk galayı festivalin ikinci gününde, 'Neden Tarkovski Olamıyorum' filmi yapacak. Gösterimler kırmızı halı geçişinin ardından başlayacak. Gündüz galaları saat 15.30'da, akşam galaları ise saat 20.30'da başlayacak. Kısa film ve uluslararası yarışma kategorilerinde gösterimler ise Migros Cinemaxium'da yapılacak. Festivalde her gece, Rixos Downtown Otel'deki 'after party'lerle sona erecek.

51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ikinci günü AKM fuaye alanında saat 19.45'te 'Ödül' sergisi açılacak ve saat 20.30'da açılış filmi, başrolünde İlyas Salman'ın oynadığı 49. Karlovy Vary Film Festivali'nden büyük ödül Kristal Küre'yle dönen 'Mısır Adası' gösterilecek.

Festivalin üçüncü gününde 'Oflu Hoca'yı Aramak' ve 'Sivas' filmlerinin galası yapılacak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türk sinemasının 100'üncü yılı için hazırladığı kitabın tanıtımı gerçekleştirilecek. Tanıtım saat 20.30'da AKM'de yapılacak.

Festivalin 4'üncü gününde, pazartesi, 'Kumun Tadı' filminin galası gerçekleştirilecek. Festival, 'Onur Ödüllü' sanatçısı Haldun Dormen'in Akdeniz Üniversitesi Olbia Salonu'nda gerçekleştireceği söyleşiyle devam edecek.

Altın Portakal'da salı günü Antalya Film Formu'nun açılışı yapılacak. Hotel Su'da saat 14.00'deki açılışla birlikte 'Çekmeköy Underground' ve 'Kuzu' filmlerinin galaları da yapılacak. Çarşamba günü Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yer alan 'İyi Biri' ve 'Guruldayan Kalpler' filmleriyle yapılacak galalar, perşembe günü 'Balık' ve 'Annemin Şarkısı' filmleriyle devam edecek.

Altın Portakal'da cuma günü, 'Meslek Birlikleri Çalıştayı'yla başlayacak. Çalıştay saat 10.00'da Rixos Downtown Otel'de gerçekleşecek. Festivalin uluslararası konukları için şehir turunun da düzenleneceği cuma gününde 'İtirazım Var' ve 'Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku' filmlerinin gala gösterimleri yapılacak.

Festivalde ödüllerin açıklanacağı 18 Ekim Cumartesi gecesi, saat 21.00'deki kırmızı halı seremonisiyle başlayacak. EXPO Center'da saat 22.00'de başlayacak törende ise 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en iyileri açıklanacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Portakal Kortejle Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement