ANTALYA Bağışlar otizmli bireylere - Son Dakika
Güncel

ANTALYA Bağışlar otizmli bireylere

Bağışlar otizmli bireylereANTALYA'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmayan 13 kadın, geleneksel dikiş tekniklerinden saçaklama yönetimiyle 48 parçadan 6 metrekarelik kilim oluşturdu.

24.07.2020 15:29  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağışlar otizmli bireylere

ANTALYA'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmayan 13 kadın, geleneksel dikiş tekniklerinden saçaklama yönetimiyle 48 parçadan 6 metrekarelik kilim oluşturdu. 1 ayda oluşturulan 'korona kilimi' için bağış yapıldı. Elde edilen gelir, otizmli bireyler için bağışlandı.

Antalya'da koronavirüse karşı sanat eylemi için 13 kadın dikiş makinelerinin başına geçti. Kadınlar, evlerinde geleneksel dikiş tekniklerinden saçaklama tekniğini kullanarak, 'korona kilimi'ni oluşturdu. Evlerinde parça kumaşları, giyilmeyen kıyafetleri değerlendiren kadınlar, kenarı 40 santimetre olan karelerden 48 farklı parça dikti. Her biri 6 kat kumaşla işlenen ve desenlenen kareler, sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesiyle birleştirildi ve ortaya kilim veya yatak örtüsü olarak kullanılabilecek 6 metrekarelik çalışma çıktı.

'Koronavirüse karşı sanat eylemi' olarak çıkan bu çalışma, Muratpaşa Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesine dönüştürüldü. Korona kilimi Aydın Kanza Sergi Salonu'nda yapılan müzayedede satışa çıkartıldı. Müzayedenin ilerleyen dakikalarında, kilim için bağış yapılmasına karar verildi. 'Otistik Çocuklarımız Sanatla Mutlu Olsun' başlığıyla gerçekleştirilen bağıştan elde edilen gelir, Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Derneği'ne bağışlandı. Antalya'da bulunan bir otel tarafından otizmli öğrencilerin okuluna bir klima bağışladı.

Ahmet Muhtar Kızıltan, kadınların faaliyetlerini desteklemek amacıyla, Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının dönem kartpostallarının orijinal halindeki gravürünü de satış için müzayedeye bağışladı. En çok bağış yapan kişi hem kilimin hem de gravürün sahibi olacak. Korona kiliminin son düzenlemelerinE, müzayedeye gelenler düğme yapıştırarak destek doldu. Otizmli bir genç de korona kiliminin son dokunuşunu yaptı.

ANTALYA Bağışlar otizmli bireylere
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA Bağışlar otizmli bireylere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement