Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde, ihracatçı ve ihracat yapmak isteyen sektör mensuplarına yönelik, ihracat mevzuatı, ihracata sağlanan devlet yardımları, ülke masaları ve pazar araştırması konularının...

05.10.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Etkinlikten

===

ATSO'da 'Dış Ticaret Semineri'

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde, ihracatçı ve ihracat yapmak isteyen sektör mensuplarına yönelik, ihracat mevzuatı, ihracata sağlanan devlet yardımları, ülke masaları ve pazar araştırması konularının anlatıldığı 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri' gerçekleştirildi. Seminere, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mızrab Cihangir Deniz, Ekonomi Bakanlığı adına da İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halit Oral Akbay, bakanlık uzmanları Hakan Murat Önder, Mehmet Ali Kılıçkaya, İrem İpekçi Konuk, Çağatay Başer, Yavuz Selim Özden, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Serbest Bölge Müdürlüğü ve Gümrük Müşavirleri ile çok sayıda sektör mensubu katıldı.

Seminerin açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mızrab Cihangir Deniz, 2008 yılında dünya ekonomisini etkisi altına alan küresel krizin özellikle finansal piyasaları etkilediğini, kriz döneminde Türkiye'nin ihracatında da küresel ticaretteki daralmaya paralel bir küçülme görüldüğünü söyledi. Deniz, 2008 yılında 132 milyar dolar olan toplam ihracatın 2009'da 102 milyar dolara gerilediğini, 2010 yılında başlayan artışla geçen yıl 135 milyar dolara yaklaşıldığını kaydetti. Deniz bu yılın ilk 6 ayında ihracatın 74 milyar doları aştığını, ihracatın büyük bir bölümünün AB ülkelerine yapıldığını kaydetti.

Ekonomi Bakanlığı adına seminere katılan İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halit Oral Akbay'ın T.C.Ekonomi Bakanlığı misyonu ve vizyonu başlıklı sunumu ile devam eden seminerde, bakanlık uzmanları tarafından 'Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimi', 'Vergi, Resim ve Harç İstisnası Uygulama Usul ve Esasları', 'İhracata ait Esaslar', 'Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması', 'TURQUALITY'nin Desteklenmesi', 'Yurtdışı Fuar Destekleri', 'Pazar Araştırması ve Ülke Masaları' ile 'Irak Pazarı' konularında katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Antalya Havalimanı'na

yeni bir Altın Yıldız

'Kalitede Uluslararası Yıldız Ödülü' ICF Airports Antalya Havalimanı'nın

2011'de 'Avrupa'nın En İyi Havalimanı' seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, Business Initiative Directions (BID) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Yıldız Zirvesi'nde, liderlik ve yönetim, prestijli marka değeri, kalite ve mükemmellik, yaratıcılık ve teknoloji kullanımı kategorilerinde verilen 'Altın Kategori'de 'Kalitede Uluslararası Yıldız' ödülüne layık görüldü. Ödül Töreni, 74 ülkeden 200 den fazla şirket üst düzey temsilcinin katılımıyla Cenevre'de yapıldı.

ICF Airports Antalya Havalimanı bu ödülü kurumsal başarılar, liderlik, inovasyon çalışmaları ve teknolojileri başlıkları altında yapılan değerlendirmelerin yanı sıra müşteri memnuniyeti, kalite kontrol prensipleri, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi (TQM) gibi önemli kriterlerde elde ettiği yüksek puanlar sonucu kazandı.

Ödülü, BID Başkanı Jose E. Prieto'nun elinden alan ICF Airports Antalya Havalimanı Entegre Yönetim Sistemleri Müdürü Musa Güngören, kalite anlamında en prestijli ödüllerden birini ICF Airports Antalya Havalimanı adına almaktan duyduğu gururu dile getirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Havalimanı ve ödül töreni

===

Kepez'de öğrencilere sinemalı günler

Kepez Belediyesi, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Film Keyfi Başlıyor' etkinliği kapsamında, ilçedeki ilköğretim öğrencilerini sinemayla buluşturuyor. Her hafta Salı, Perşembe ve Cuma günleri düzenlenen "Film Keyfi Başlıyor' etkinliği ile ilçedeki ilköğretim öğrencileri, ücretsiz olarak beyaz perdede film izlemenin keyfini yaşıyor. Son olarak Varsak Altıayak İlköğretim Okulu'nun 200 öğrencisi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde 'Alvin ve Sincaplar 3' adlı filmi izledi. 'Film Keyfi Başlıyor' etkinliği 30 Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek. Etkinlik kapsamında 58 film gösterilecek..

Film öncesi öğrencilere video kaydı ile beyaz perdeden seslenen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Siz gelecek nesli temsil eden öğrenciler, sizleri temel eğitimle birlikte kültür ve sanat etkinlikleriyle de buluşturmanın gayreti içindeyiz. Biliyoruz ki yarınlarımız olan sizler, bugün sizlere sunduğumuz eğitim ölçüsünde ülkemizi yukarılara taşıyacaksınız. Bu anlamda bir çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat hizmetinden de yıllarca mahrum bırakılan Varsak'ta bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Film izleyen öğrenciler.

===

Konyaaltı Kitap

Fuarı açıldı

KONYAALTI Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı açıldı. Bu yıl 'İnsanı Okumak' temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın açılış kurdelesini Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen birlikte kesti. Başkan Böcek, fuara 150 bin civarında kişinin ziyaret etmesini hedeflendiğini söyledi.

Konyaaltı Belediye binası yanındaki 4 bin 650 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilen fuarda 24 yayınevinin standının yer aldığı belirtildi. Fuarda aralarında Ahmet Şafak, Banu Avar, Ahmet Ümit, Cezmi Ersöz, Canan Tan, Füsun Önal ile Nihat Genç'in de yer aldığı 63 yazar ve sanatçı kitap severlerle buluşacak. Fuar kapsamında 'Zinde Söyleşiler', 'Özlenen Demokrat: Özal', 'Zaman Yönetimi' başlıkları altında panel ve söyleşiler de yapılacak.

14 Ekim'e kadar sürecek fuar 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış ve fuarı gezenler

===

Belediye çalışanlarına ikramiye

FİNİKE'de Sahilkent Belde Belediyesi ve Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Yerel-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sahilkent Belediyesi'nde çalışan 22 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Cengiz Gülebay tarafından imzalandı.

İmza törenin ardından konuşan Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, Belediye Başkanı Ömer Çırpar'ın görev süresinin göz önüne alınarak sözleşmenin 2 yıllık yapıldığını söyledi. Sözleşme gereği her Kurban Bayramı'nda memurlara 400 lira ikramiye verileceğini kaydeden Gülebay,"

Görüşmeler uzun sürmesine rağmen olumlu sonuçlandı" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu sözleşme ve toplu foto

===

Ekmeğe zam yolda

Isparta Kebapçı Lokantacı Pastacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, un maliyetindeki artışın devam etmesi halinde ekmek fiyatına zam yapacaklarını söyledi. Ekmek maliyetini etkileyen unsurlarda artışın söz konusu olduğuna dikkati çeken Başkan Erdeğer, ekmekteki temel unsur olan un fiyatlarında artış yaşandığını belirtti.

Un fiyatlarında iyileşme olması halinde zamma gerek olmayacağını vurgulayan Başkan Erdeğer, "Son bir haftada un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar da ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor. Bazı iller sessiz sedasız zam yaparken, Ispartalı fırıncılar istişare toplantısının ardından yeni fiyat tarifesini belirleyecek. Son bir hafta içinde un fiyatlarında çok ciddi artış gözlüyoruz" dedi.

Fırıncıların 3 gündür bu konuyu görüştüğünü anlatan Başkan Erdeğer, "Un fiyatlarındaki artıştan sonra diğer illerde fırıncılar ekmeğe 15 kuruş zam yaptı. 60 kuruşa satılan ekmek, son 2 gündür tavan fiyat olan 75 kuruştan satılıyor. Elektrik ve un fiyatları bizi etkiliyor" dedi. Isparta'da şu an 350 gr ekmek 65 kuruştan, 700 gr ise 1 lira 25 kuruştan satılıyor.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Nuri Erdeğer

===

Sağlık Akademisi ders başı yaptı

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 'Sağlık Akademisi'nde ilk ders yoğun katılımla başladı. Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda başlayan akademinin ilk dersini 'Kanserle Yaşam' konulu sunumuyla Prof. Dr. Hakan Kaya verdi. Kanserin tanımı, yayılması, tedavi süreci ve sosyal hayata etkileri konuları Prof. Kaya tarafından dinleyicilere aktarıldı.

Sağlık Akademi projesinin Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Alper Teker, "Akademimiz tüm topluma hizmet edecek bir eğitim merkezi. Merkezimizde kronik hastalar günlük sorunlarına çözümler bulabilecek. Burada öğrencilere, hasta ve hasta yakınlarına, sağlık çalışanlarına, kanser, ruh sağlığı, lösemi, diyabet, ağız ve diş sağlığı, madde bağımlılığı, kalp sağlığı, obezite gibi 28 konuda eğitim verilecek" dedi.

Dr. Teker, "Sağlık Akademisi'nin amacının bireylere ve topluma sağlığın değerini anlatmak, sağlık sorunlarını kendi kendine çözmeye alıştırmak, kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıklar konusunda bireylerin yaşamı boyunca ihtiyaç duyacakları konularda ileri düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Bu eğitimler sonunda bilinçli bir toplum yaratmak istediklerini vurgulayan Dr. Teker, "Sağlık Akademisi'nde yıl boyunca eğitimler ve başvurular devam edecek. Akademiye her yıl katılımcı sayısını artırmak ve devamlılığın sağlanması hedeflenmektedir. Bugüne kadar 8 bin kayıt aldık. İlk eğitim dönemi 3 ay sürecek. Eğitimler sonunda da katılım belgesi verilecek" diye konuştu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ilk ders 1 saat sürdü.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Alper Teker, Prof. Dr. Hakan Kaya

===

Manavgat'a yeni meydan

MANAVGAT Belediyesi Kültürevi'nin ve kent meydanının bir bölümün yıkılmasının ardından yeni kent meydanının yapımına başlandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, amaçlarının kent meydanını genişletip yenileyerek kente yeni bir kimlik kazandırmak olduğunu söyledi. Kent meydanı düzenlemesinin turizme de katkısının olacağını kaydeden Başkan Sözen "Kutlama ve törenlerimizi artık daha geniş alanda organizeli bir şekilde yapabileceğiz" dedi.

Yapılacak düzenlemeyle 2 bin 500 metrekare meydan alanı, 2 bin 400 metrekare sergi alanı ve 2 bin 200 metrekare kapalı otopark bulunan bir yaşam alanı oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Sözen, "Meydanda Atatürk büstü, su gösterileri ve meydanı vurgulayan yer saati uygulaması yer alacak. Alanda bitki kasaları ve bank sistemleri, görünümüyle mekanı süsleyecek. Projenin ikinci kısmı olan 2 bin 400 metrekarelik alan ise sergi alanı olarak düzenlenecek" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Çalışmalardan foto

===

Sezon bitiyor 30 bin kişi işsiz kalacak

ANTALYA'nın önemli turizm merkezlerinden Manavgat'ta turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte 30 bin çalışanın işsiz kalacağı kaydedildi. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya'da en fazla konaklama tesisinin Manavgat'ta olduğunu belirterek, turizm sezonun ermesiyle konaklama tesislerinin yüzde 70'inin kapanacağını ve en az 30 bin çalışanın işsiz kalacağını söyledi.

Turizm sezonun nisan-mayıs aylarında başladığını ve kasım ayında sona erdiğini hatırlatan Başkan Barut, "Sezonun kapanmasıyla birlikte 6-7 ay çalışan insanlar sezon sonunda işsiz kalıyor. Bu nedenle bu kişiler ertesi yıl turizmde çalışmak istemiyor. Bu yıl kasım ayında en az 30 bin kişi yine işsiz kalacak. İnsanlar turizmi sürekli bir meslek olarak görmedikleri için bir sonraki yıl yetişmiş personel sıkıntısı yaşıyoruz" dedi.

Manavgat ve beldelerinde gelecek turizm sezonunda 10 bin yeni yatağın hizmete gireceğini belirten Başkan Barut, "10 bin yeni yatak için bizim en az 3 bin personele ihtiyacımız var. Halbuki halihazırda turizm sektöründe çalışan personel hem nitelik olarak hem de sayısal olarak yetersiz. Gelecek yıllarda sektör olarak kalifiye personel sorunu çok yaşayacağız" diye konuştu.

Personelin 6 ay çalıştığı için turizmi gelip geçici bir iş olarak gördüğünü vurgulayan Başkan Barut, "Sorun turizm sezonun 12 aya yayılmasıyla çözülebilir. Sezon 6 ay ile sınır olduğu için genel de sektörde ya stajyer öğrenciler, bekar ya da askerliğini yapmamış kişiler çalışıyor. Bunlar evlendikten sonra turizmde çalışmayı da düşünmüyor ve başka sektörlere yöneliyor. Bu da beraberinde kalite sorunu doğruyor" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Cengiz Haydar Barut

===

CHP Merkez'de istifa şoku

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç ve Yönetim Kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etti. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Güleç ve 10 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin aldıkları kararla istifa ettiğini söyledi. Parti tüzüğü gereği Merkez İlçe Yönetim Kurulu'nun düştüğünü belirten Görgöz, "İstifa eden arkadaşlarımız herhangi bir sebep açıklamadı. Bu arkadaşlarla görüşeceğiz. İstifalar bizi derinden üzmüştür. İlçe yönetiminde görev alan arkadaşlarımız, geçen seçimlerde çalışan, emek harcayan arkadaşlarımızdır" dedi.

Başkan Güleç ve yönetim kurulu üyelerinin istifasının ardından tüzük gereği Merkez Yürütme Kurulu'nun da kararıyla yeni bir yönetim ve ilçe başkanı atayacaklarını kaydeden Başkan Görgöz, "Atamanın ardından 45 gün içinde Merkez İlçe kongresini yapacağız" dedi. Merkez İlçe'de 2 bini aşkın üyenin bulunduğunu hatırlatan Başkan Görgöz, "İstifa eden yöneticilerimiz görevlerini ellerinden geldiği kadar yaptı. Ancak ayrılmak durumunda kaldıklar. Kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Bundan sonraki yaşantılarında başarıları dileriz" diye konuştu.

İstifasının ardından açıklama yapan Merkez İlçe eski Başkanı Aydoğan Güleç ise "Ben ve yönetimdeki 10 arkadaşım bazı özel nedenlerden dolayı istifa ettik. Bunun geri dönüşü yok ve karar defterine de işlendi. Partimize zarar vermek istemiyoruz. Ancak istifa ettiğimiz doğru. Merkez İlçe yeni atama yapılana kadar artık boş durumda. Biz bugüne kadar üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık. Bundan sonra gelecek arkadaşlara başarılar diliyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto, Aydoğan Güleç - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement