Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Şenlikten genel, Alakır'ın Sesi grubu konseri.

29.04.2013 12:46

Foto: Şenlikten genel, Alakır'ın Sesi grubu konseri.

===

Antalya Koleji'nden dünya ikinciliği

ANTALYA Koleji 60 ülkeden 10 bini aşkın eserin katıldığı uluslararası resim yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. 100'ü aşkın sanatçıdan oluşan jüri, Mizyal Galeri Müzesi'nin düzenlediği "2013 Çocuk Resimleri Yarışması"nda 5-12 yaş grubunda 2-D sınıfından Oktay Arda Pirim'i gümüş madalya ile ödüllendirdi. Dünya ikinciliği nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen törende Oktay Arda Pirim ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Bengi Ener Eser'e İlkokul Müdürü Gülşen Eker tarafından birer plaket verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oktay Arda Pirim öğretmenleriyle

===

Büyükşehir engellileri piknikte buluşturdu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği üyelerini mangal keyfinde bir araya getirdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi üyelerini piknikte buluşturdu. Lara Birlik Plajı'nda düzenlenen pikniğe derneğin üyelerinin yanı sıra Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Emin Sözen de katıldı. Piknikte mangal keyfi yapan dernek üyeleri, güzel bir havada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Engelliler, kendilerine her türlü desteği sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'a desteklerinden teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Piknikte

===

Tursun hizmet binası inşaatını inceledi

DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Nurettin Tursun Belediye Hizmet Binası inşaat çalışmalarını yerinde izledi. Başkan Tursun yüklenici firma ÖZTUNÇ inşaat yetkililerinin ve görevlilerinin yoğun bir şekilde binanın tamamlanması için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Tursun, bina tamamlandığında Döşemealtı'nın hizmet yüzünün daha çok ortaya çıkacağını söyledi.

BİNA DA NELER VAR

Döşemealtı Belediyesi ve Hükümet işbirliği ile Yeniköy mahallesinde yapımı devam eden Hükümet Sarayı 2013 yılında tamamlanacak. 14 bin 570 metre kare arsa üzerinde bin 600 metre kapalı alana sahip olacak. Hizmet binasında 300 kişilik meclis salonu, 250 kişilik nikah salonu, mescit, sığınak ve bir çok sosyal donatılar yer alacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tursun inşaatta

===

Emeklilik bir fırsattır

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bir emekliler kenti olan Antalya'da, emeklilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Yaşam Koçu Dr. Müberra Kılıç, AKM Perge Salonu'nda düzenlenen 'Emekliliğe Farklı Bir Bakış' başlıklı söyleşiye katıldı. Dr. Kılıç, emeklilerin yılların birikimi ve deneyimini daha etkin kullanmaları, yaşama daha olumlu bakabilmeleri, içlerindeki gücü keşfettirmeleri konusunda yol gösterdi.

MUTLULUĞUN ANAHTARI

"İnsanlar işlerinden emekli olur, hayattan değil" diyerek emeklilikle birlikte hayattan kopmamak gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Mutlu emekliliğin anahtarı hayata yeni bir başlangıç yapabilmektir. Emekli olduğunuzda çalışırken yapamadığınız şeyleri yapabilmek için fırsat doğar. Sosyal konularda aktifleşmek, sivil toplum kuruluşlarına üyelik, kültürel etkinlikler, spor ve gezi gibi birçok alanda kendinizi aktifleştirebilirsiniz. Emeklilik, tüm bunlara vakit ayırabilmek için çok iyi bir fırsattır aslında" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

ABT belediye çalışanları için sahnede

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), belediye çalışanları için 'Heccav, Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası' adlı oyunu sahneledi. 'Hiciv' ustası Şair Eşref'in yaşamı üzerine kurgulanan oyun, izleyenleri bol bol güldürdü. Ülke gündemine uygun olarak sürekli güncellenen oyun ayakta alkışlandı. Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, sezon boyunca çok beğenilen Heccav'ı Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları için sahnelemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan

===

MYO'dan kaynaşma etkinliği

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Finike Meslek Yüksekokul'u tarafından, Adrasan'da Avrupa- Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde '1'inci Bahar Kahvaltısı' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, AÜ Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, AÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Yazar, Finike MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve öğretim görevlileri katıldı.

GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Etkinlikte konuşan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akpınar, devam eden süreçte hem kurum içi, hem de kurum dışı iletişimi, kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ve geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydetti. Finike MYO nezdinde sosyal içerikli ilk birliktelik olduğunu dile getiren Akpınar, "Bundan sonraki süreçte, kurum dışında olduğu gibi kurum içerisinde de iletişim ve kaynaşmayı sağlayacak aktiviteleri geliştirmeyi önemsiyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Davete katılan konuklardan toplu halde çekilen fotoğraf

===

Dünyaca ünlü hafızlardan Kuran ziyafeti

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat Şehir Stadyumu'nda düzenlenen gecede, dünyaca ünlü hafızlar Kuran ziyafeti sundu. Programa Güney Afrikalı dünya kuran okuma birincisi hafız Abdurrahman Sadien, Mısır Devlet Televizyonu'ndan Memduh Cude Saad, Afganistanlı hafız Gavsuddin Tahiri ile Türkiye'den ünlü hafızlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliği, AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Pişirici, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Saadet Partisi Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş, BBP İlçe Başkanı Nusrettin Karakoç'ta izledi. Ünlü hafızlar yaklaşık 1 saat kuran ziyafeti verdi. Sema ve şiir gösterilerinin de yer aldığı programa, Umut Murare ezgileriyle renk kattı.

Program sonunda ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen 'Hz. Peygamber' isimli şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Programda ayrıca öğrenciler yararına kermes düzenlenirken, stantlarda AGD Genel Merkezi'nin başlattığı 'Zincirler kırılsın Ayasofya Cami olarak açılsın' kampanyası için imza toplandı.

Manavgat'ta 5'incisi gerçekleştirilen 'Kuran Ziyafeti' programına Manavgat Belediyesi ve belde belediyeleriyle 70'e yakın sponsorun destek verdiğini belirten AGD Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli, "Kutlu Doğum Haftası'nda halkımız için kuran ziyafeti programı düzenledik. Bu yılda geçtiğimiz yıllarda ki gibi yoğun bir katılım olmasından dolayı çok memnun olduk. Programımıza destek veren tüm sponsorlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Geceden

===

Hırsızlar özel ekipten kaçamadı

FİNİKE'de, maymuncuk, kredi kartı ve röntgen filmi kullanarak kapılarını açtıkları evlerden hırsızlık yaptığı belirlenen 3 kadın, polis tarafından yakalandı. Finike'de son günlerde hırsızlık olayların artması üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı. Polis, hırsızların önce kapı zilini çaldığını, kimsenin evde olmadığından emin olduktan sonra maymuncuk, kredi kartı ve röntgen filmiyle kapıyı açarak soygun yaptığını tespit etti.

Hırsızların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik özel bir ekip oluşturuldu. Bu kapsamda sürdürülen araştırmalar sırasında Yeni Mahalle'de bir eve girmeye çalışan Ü.A (47), A.K (38) A.V (35) suçüstü yakalandı. 3 kadın sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Hırsıklık olaylarına karşı vatandaşları uyaran polis, bina kapılarının kapalı tutulması uyarısı yaptı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Zanlılar adliyeye sevkedilirken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement