Kırcamililer, imar planı sorununun tamamen bitmesini istiyor - Son Dakika
Güncel

Kırcamililer, imar planı sorununun tamamen bitmesini istiyor

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde yıllarca çözüm bekleyen Kırcami'de Çerve, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 1/100.000 ölçekli imar planının onaylanmasının ardından büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerince de bölgelerinde imar planlarını hazırlamaları bekleniyor.

10.02.2022 13:48  Güncelleme: 14:58

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde yıllarca çözüm bekleyen Kırcami'de Çerve, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 1/100.000 ölçekli imar planının onaylanmasının ardından büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerince de bölgelerinde imar planlarını hazırlamaları bekleniyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kırcami bölgesindeki bir çiftlikte düzenlenen toplantıda Antalya'nın kanayan yarası haline gelen ve gündemini meşgul eden bir konunun çözüme kavuşmasında önemli bir adım atıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde sorunun çözümü için önemli adımlar atıldığını, toprak koruma kararı gibi gerekli kararların valilikten ve ilgili bakanlıklardan alındığını anlatan Köse, büyükşehir belediyesince de planlama yapılacağı süreçte TEMA Vakfı ve bazı odalar tarafından açılan dava süreci nedeniyle sorunun çözüme gitmeden sekteye uğradığını bildirdi.

Türel'den sonraki süreçte ise hiç bir adım atılmadığını aktaran Köse, 2014'te Türel'in yeniden başkan olması ile çalışmaların hız kazandığını kaydetti. Aynı süreçlerin yeniden yaşandığını, ilgili bakanlıklardan yeniden uzun süren süreçler neticesinde planlamalar yapıldığını dile getiren Köse, şunları söyledi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 25 binlik ile 5 binlik planları yaptık, Muratpaşa Belediyesi de binlik planlarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi bizdeyken yerelde Muratpaşa Belediyesi ile süreci tamamladık. Ama yine hem toprak koruma kuruluna karşı hem İçişleri

Bakanlığının kamu yararı kararına karşı ve hem de yaptığımız planlara karşı yine davalar açıldı. Bu davaları kim açmıştır, kimler açtırmıştır bunları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu planları yaptığımızda hem yerelde hem de genelde iktidardaydık. Bir an önce her seferinde Kırcami meselesi çözülsün diye gayret sarf ettik, sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz."

Kırcami ile ilgili planlamanın Türel döneminde başladığını ve Muhittin Böcek'in de devam ettirdiğini belirten Köse, planın bakanlığa sunulduğunu ve onaylandığını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayı ile bugün Antalya'nın 1/100.000 ölçek plana sahip olduğunu aktaran Köse, "Bakanlık anayasal nitelikteki planı onayladı. Şimdi artık hem Muratpaşa Belediyesi'nden hem de büyükşehir belediyesinden Kırcami ile ilgili planlamalarını tamamlamalarını bekliyoruz ve inşallah Antalya'daki odalardan da bu meseleye artık gerekli hassasiyetin gösterilerek vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda konunun bir yargı sürecine taşınmadan imar sorununun tarihe karışmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Köse, hükümet olarak yerel düzeyde de gerekli destekleri vereceklerini kaydetti.

Süreç boyunca takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlıklara, Menderes Türel'e teşekkür eden Köse, "Önemli bir kazanım elde edilmiştir. İnşallah nihayete erdirilmesini temenni ediyorum. Bu siyasi bir mesele değil, toplumsal meseledir. Bugüne kadar çözdürmeyenler de şapkalarını ellerine alıp bir düşünsünler. Kırcamililer çok zarar gördü, artık zarar görmelerini istemiyoruz." dedi.

"Kırcami, büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri meclisinde gündeme gelmeli"

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da 1/100.000 ölçekli planın bakanlık tarafından onaylandığını, büyükşehir belediyesinin 25 binlik ve 5 binlik, Muratpaşa Belediyesi'nin de binlik planları ve 18'lik uygulamayı hayata geçirmeleri gerektiğini bildirdi.

Bunun için belediyelerin bir an önce meclisi toplayıp, Kırcami'yi gündeme getirmeleri gerektiğini dile getiren Taş, şunları kaydetti:

"Mecliste en geç şubat içinde Kırcami konusu gündeme gelmeli. AK Parti grubu olarak dün olduğu gibi bugün de Kırcamililerin yanındayız. Amacımız üzüm yemek. Buranın bir an önce imar planına ve sağlık ocaklarına, hastanelere, okullara, yollara kavuşmasını istiyoruz. Hükümet olarak gereği yapıldı, 5 binlik ve 25 binlik büyükşehir belediyesinde, binlik ve 18 imar uygulaması da Muratpaşa Belediyesi'nde. Bugüne kadar Kırcami'nin avukatlığını yaptık, bugün de yarın da yaparız."

Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ayanoğlu da yıllardır bir sorun olarak teşkil eden konuda sona doğru gelindiğini ve kendilerini sevindiren bir gelişmenin yaşandığını söyledi. Bölgenin sağlıklı bir şehirleşmeye kavuşması gerektiğini dile getiren Ayanoğlu, belediyelerden de üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini beklediklerini kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Tuğba Vural Çokal, Kemal Çelik, Muhtarlar Odası Başkanı Nazif Alp de katıldı.

Kırcamililer, imar planı sorununun tamamen bitmesini istiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırcamililer, imar planı sorununun tamamen bitmesini istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement