Antalya Side'de Sahildeki Zift Temizlendi - Son Dakika
Genel

Antalya Side'de Sahildeki Zift Temizlendi

Antalya Side'de sahildeki zift temizlendi Side Büyük Plaj sahilinde cumartesi günü ortaya çıkan ve vatandaşların el ve ayaklarına yapışan zift, gece denizin yükselmesinin ardından ortadan kayboldu.

24.07.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Side'de sahildeki zift temizlendi

Side Büyük Plaj sahilinde cumartesi günü ortaya çıkan ve vatandaşların el ve ayaklarına yapışan zift, gece denizin yükselmesinin ardından ortadan kayboldu.

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesi Side turizm merkezinde sahile vuran zift, dalgaların yükselmesi nedeniyle temizlendi.

Side Mahallesi Büyük Plaj'da cumartesi günü denize giren vatandaşlar kumsaldaki zift nedeniyle zor anlar yaşamıştı. Birçok vatandaşın ayağına ve ellerine yapışan zifti çıkarmak ve temizlemek mümkün olmamıştı.

Özellikle küçük yaştaki çocukların kumdan kaleler yapıp oyunlar oynadığı bölgede şerit halinde bulunan ve açıktan geçen gemilerin sintinelerinden bırakıldığı tahmin edilen zift, sabah saatlerinde kendiliğinden kayboldu. Ziftin bulunduğu bölgedeki kafeterya sahipleri ziftin temizlenmesi konusunda kimsenin bir şey yapmadığını, gece denizin taşarak ziftin bulunduğu yere kadar çıkmasının ardından dalgaların zifti denizin içerisine çekerek sahili temizlediğini belirtti. Kafeterya sahipleri, her yıl 2-3 kez aynı olayın yaşandığını, yetkililerin teknelerin madde bırakmasının önüne geçmesini istedi.

Dalgaların zifti denize sürüklediğine dikkat çeken vatandaşlar, denize girenler için zift tehlikesinin sına erdiğini, tehlikenin deniz canlıları için başladığını vurguladılar.

Kısa süreli sahilde denize girmekten tedirgin olan yerli ve yabancı turistler, ziftin gitmesiyle kendilerini Akdeniz'in mavi sularına bıraktı.

Antalya Side\'de Sahildeki Zift Temizlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Antalya Side'de Sahildeki Zift Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement