Ardahanlı Ses Sanatçısı Arü'de Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Ardahanlı Ses Sanatçısı Arü'de Konser Verdi

Ardahanlı Ses Sanatçısı Arü\'de Konser Verdi

Ardahan Üniversitesi İBEF Konferans Salonu’nda Ardahan Çıldırlı ses sanatçısı Burhan Yıldırım tarafından konser verildi.

06.03.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi İBEF Konferans Salonu'nda Ardahan Çıldırlı ses sanatçısı Burhan Yıldırım tarafından konser verildi. ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak tarafından organize edilen programda Burhan Yıldırım ve Aşık Faruk Erdoğan söyledikleri türküler ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Yedi farklı dilde türkülüler söyleyen Burhan Yıldırım'ın söylediği Gürcüce bir türkü, ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roin Kavrelişvili tarafından Türkçe'ye tercüme edildi.

Saat 16.00'dan itibaren başlayan konsere ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sektereter Ercan Gültürk, Ardahan ilçeleri belediye başkanları, ARÜ'lü akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Program ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak'ın açış konuşması ile başladı. Altınkaynak, Burhan Yıldırım hakkında kısa bir bilgi vererek, Yıldırım'ın Türkiye'nin her yöresinden türkülerin yanı sıra yedi farklı dilde eserler seslendirebildiğini belirtti. Altınkaynak, Burhan Yıldırım'ın öncesinde ARÜ idari personeli ve İBEF öğrencilerinden Aşık Faruk Erdoğan'ı bir Uygur türküsü ile açış yapmak üzere sahneye davet etti.

Aşık Faruk Erdoğan tarafından seslendirilen türkülerin ardından, sahneyi Burhan Yıldırım devraldı. Burhan Yıldırım seslendirdiği türküler ve anlattığı hikayeler ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Konserin ardından Rektör Korkmaz tarafından kapanış konuşması yapıldı. Rektör Korkmaz Türkçe'nin yeterli olarak araştırılmadığını belirterek, Türkçe ile ilgili bilgilerin yabancı kaynaklardan edinilebildiğini ifade etti. Türk kültürünün yüz yıllardır başka kültürlerden etkilendiğine dikkat çeken Rektör Korkmaz sözlerine şöyle devam etti; "Orhun Yazıtları'nda, yaklaşık bundan bin yıl önce diyor ki 'ey Türk! Sen adetlerini bıraktın, Çinliler gibi davranmaya başladın. Çinli isimler aldın, onlar gibi giyinip kuşanmaya başladın, onların dilini konuşmaya başladın. Bunu yapma! Bunu yaparsan genç kızların cariye olur. Delikanlı çocukların da karabaş olur yani köle olur.' Bakın ta o zamandan söylüyor." sözleri ile Türk kültürüne, diline sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Türk kültürünün yaşatılmasında türkülerin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Korkmaz, Burhan Yıldırım'a ve Faruk Erdoğan'a birer teşekkür belgesi takdim etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahanlı Ses Sanatçısı Arü'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement