Artuklu'da Münazarat Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Artuklu'da Münazarat Sempozyumu Düzenlenecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) "Milliyet Fikri ve Kürt Meselesi" başlıklı Münazarat sempozyumu düzenliyor.

05.04.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) "Milliyet Fikri ve Kürt Meselesi" başlıklı Münazarat sempozyumu düzenliyor.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı Cemil Aydoğan ve diğer basın mensuplarına sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan Mardinli iş adamı Mehmet Emin Değer, sempozyumun Artuklu Üniversitesi'nde cuma günü öğleden sonra başlayıp hafta sonu da devam edeceğini bildirdi.

Daha önce Ankara Kızılcahamam'da benzeri düzenlenen sempozyumun, Türkiye'de ilk kez bir devlet üniversitesinde düzenleniyor olması açısından önem arz ettiğini vurgulayan Değer, sempozyumun Mardin'de yapılacak olmasının Mardin'in tarihsel ve kültürel kimliği açısından da anlam ifade ettiğini dile getirdi.

Sempozyumun, Türkiye'nin doğusuna da batısına da güzel mesajların verilmesine vesile olacağına inandığını vurgulayan Değer, şunları söyledi:

"Ankara'da gerçekleştirilen sempozyuma katılmış ve orada sunulan tebliğlerin Bediüzzaman Said-i Nursi'nin gerçek hüviyetini gösterdiğine şahit olmuştum. Sempozyumun bitiminde Risale Akademi ve kısa adı AKAV olan Akademik Araştırmalar Vakfı'nın yöneticilerine aynı sempozyumun Mardin'de düzenlenmesi teklifinde bulundum. Sempozyumun resmi bir hüviyete kavuşması için de Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'a projeye destek olması talebinde bulunduk. Sağ olsun desteğini esirgemedi ve böylece etkinliğimiz şekillendi.

Sempozyumun Mardin'de düzenleniyor olması Türkiye'nin doğusuna da batısına da güzel mesajların verilmesine vesile olacağına inanıyorum. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin gerçek felsefesinin Türkiye'deki Türklere de, Kürtlere de bir arada barış içerisinde yaşamaya yettiğine inanıyorum. Bediüzzaman Said-i Nursi, 1900'lü yıllarda "Kürtlerin reçetesi anlamına gelen "Reçetet-ül Ekrat" 'Münazarat' adlı eseri de sempozyumun ana konusunu oluşturacaktır."

- MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artuklu'da Münazarat Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement