Aşıklar İnegöl'de Atıştı - Son Dakika
Güncel

Aşıklar İnegöl'de Atıştı

Aşıklar İnegöl\'de Atıştı

Türkiye'nin dört bir yandan gelen aşıklar Bursa'nın İnegöl ilçesinde atıştı.

16.12.2013 15:45

Türkiye'nin dört bir yandan gelen aşıklar Bursa'nın İnegöl ilçesinde atıştı.

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından İnegöl Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Aşıklar Bayramı"nın ikincisi yapıldı. İki gün süren Aşıklar Bayramına Türkiye'nin 18 ilinden gelen 24 aşık katıldı. Açılış konuşmasını yapan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Döngel, "İnegöl bir mozaiktir. İnegöl'de Türkiye'nin 81 vilayetinden insan var. Geçen sene 14 aşıkla sizlerin karşısına çıktık. Bu 14 aşık büyük izler bıraktı. Bu sene 18 ilimizden 24 aşıkla İnegöl'de Aşıklar Bayramını yapıyoruz.. Belediye başkanımız bize büyük destek verdi" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl bizim vatanımız, her şeyimiz. Türkiye'nin her yerinden insan İnegöl'de toplanmış. Örfümüzü, adetimizi ve kültürümüzü burada yaşayacağız. Öz benliğimizi devam ettireceğiz, ama İnegöl'e de sahip çıkacağız. Yapılan tüm programlar bunun içindir" diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında, "Aşıklar bedelsiz gönül verirler. Aşık, görünmeyeni görüp, mecazda manayı bulandır. Böyle demiş aşığın biri. Aşıkları sazlarından, türkülerinden, şiirlerinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Aşıklık Anadolu'nun kadim kültürlerinden biridir. Bir Sivas'ı anarken Aşık Veysel'den bahsetmemek, bir Maraş'ı anarken Aşık Mahsuni Şerif'i söylememek, bir Erzurum'u anarken Reyhani'yi anmamak, bir Kars'ı anarken Murat Çobanoğlu'ndan bahsetmemek eksiklik olur. Bu saydığım Aşıkların hepsi rahmetli ama 'Bir hışımla geldi geçti peh, peh. peh', Murat Çobanoğlu'nun hala kulaklarda çınlayan ölümsüz ezgilerinden biridir. Yine 'Uzun ince bir yoldayım' demiş Aşık Veysel. Aşıklar ayrılığı anlatır, ayrılıkla beraber kavuşmayı da anlatır, mutluluğu anlatır, acıyı anlatır, sılayla beraber gurbeti anlatır. Kısaca aşıklar hayatı anlatır" dedi.

Konuşmaların ardından aşıklar atıştı. 24 aşık finale kalabilmek için kıyasıya yarışırken, kazananlara plaket ve ödüller verildi. Finalin en çok alkış alan aşığı ise, Azeri asıllı kadın aşık oldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşıklar İnegöl'de Atıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement