Erzurum'daki buz müzesinde "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı ikinci sergi açıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki buz müzesinde "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı ikinci sergi açıldı

Erzurum\'daki buz müzesinde "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı ikinci sergi açıldı

Erzurum'daki Ata Buz Müzesi'nde "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı sergi düzenlendi.

15.02.2022 15:38  Güncelleme: 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'daki Ata Buz Müzesi'nde "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı sergi düzenlendi.

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, "Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi" kapsamında kurulan, Türkiye'nin tek buz müzesi, "15 Temmuz" temalı serginin ardından ikinci kez misafirlerini ağırlıyor.

Müzede, 15 kişilik ekibin yaklaşık 3 ay süren çalışmayla hazırladığı "Cumhuriyet ve Çocuk" sergisi izlenime sunuldu.

Sıfırın altında 10 derece sıcaklıkta misafirlerini ağırlayan, ses, ışık ve duman gösterileriyle görsel şölen sunan müzede, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesince (GSF) buz kalıplarının işlenmesiyle hazırlanan Türkiye haritası, Atatürk ve Nene Hatun portreleri, Hüma Kuşu ve çocuklara yönelik çeşitli heykeller yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ata Buz Müzesi'nin, Atatürk Üniversitesinin sanat ile sanatçıya destek misyonuyla açıldığını ve başarılı çalışmaları sanatseverlerle buluşturduğunu belirtti.

Müzenin Erzurum için önemli bir değere dönüştüğünü vurgulayan Çomaklı, şunları kaydetti:

"Sıfırın altında 10 derecede, 12 ay boyunca buzdan heykellerin yapılmasına imkan tanıyan müzede, 8 buz üretim makinesi, 16 buz kalıp makinesi, 400 metrekarelik sergi alanı yer alıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eğitim görüp, sanatsal faaliyetleri gerçekleştirmesi açısından da büyük önem taşıyan Ata Buz Müzesi, kentin cazibe merkezleri arasına girdi. Hem eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü hem de sosyal yaşamın bir parçası haline gelen Ata Buz Müzemiz, 'Cumhuriyet ve Çocuk' sergisiyle yeniden kapılarını misafirlerine açtı. Birçok anlamlı eserin yer aldığı bu güzel sergimize tüm sanatseverleri davet ediyorum."

Ata Buz Müzesi Koordinatörü ve GSF Heykel Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ise Erzurum'un kültürel ve tarihsel birikimini buzdan eserlerle yansıtmak istediklerini bildirdi.

Bu kapsamda kent için önem arz eden kişi ve mekanları seçtiklerini aktaran Bulat, "Kadim şehir Erzurum'un mirasını ulusal ve uluslararası arenaya taşımak, turizm faaliyetlerine katkı sunmak, yabancı sanatçıları davet ederek workshoplar vesilesiyle karşılıklı etkileşimde bulunmak arzusundayız. Bu doğrultuda hem müzemizin fuaye alanında hem de oldukça donanımlı buz müzemizde çeşitli etkinlikler düzenliyor, misafirlerimizi ağırlamayı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuklarını ücretsiz ağırlayan müze, 2 ay boyunca kapılarını açık tutacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki buz müzesinde 'Cumhuriyet ve Çocuk' temalı ikinci sergi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement