Atatürk'ün Antalya'ya Gelişi Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Antalya'ya Gelişi Törenlerle Kutlandı

Atatürk\'ün Antalya\'ya Gelişi Törenlerle Kutlandı

Ulu önder Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 83'üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, Işıklar'daki Atatürk Müzesi'ni ziyaret ve Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

06.03.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu önder Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 83'üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, Işıklar'daki Atatürk Müzesi'ni ziyaret ve Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Antalya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdiği 6 Mart 1930'un 83'üncü yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Almanya'da yapılan Berlin Turizm Fuarı'nda olması nedeniyle Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın yer almadığı tören Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın öncülüğünde gerçekleştirildi.

ATATÜRK MÜZESİ'Nİ GEZDİLER

Anıta çelenk sunulmasının ardından Ata'nın Antalya ziyareti süresince kaldığı ve bugün Atatürk Müzesi'ne dönüştürülen Işıklar Caddesi'ndeki köşkteki törene geçildi. Protokol mensupları, burada, Ata'nın kullandığı eşyalar ile yaptığı geziler sırasında çekilen fotoğrafları inceledi. Vali Yardımcısı Ergün, şeref defterini imzaladı.

ATATÜRK İYİ BİR DEVRİMCİYDİ

Son tören ise Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk'ün dünya tarihinin yetiştirmiş olduğu en büyük komutanlardan biri olmasının yanında iyi bir politikacı ve devrimci olduğunu söyledi. Akaydın, Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kuruncaya kadar desteği daima halkından aldığını kaydetti. Akaydın, "Meclisi kurduktan sonra da meclise danışmadan hiçbir askeri, idari karar almadı. Hepsini meclisten geçirerek yaptı. Atatürk döneminde şimdi olduğu gibi torba yasalar, kararnameler yoktu. Her türlü karar Atatürk'ün ciddi muhalifleri olmasına rağmen meclis yani halkın iradesiyle alınıyordu" dedi.

ÖĞRENCİLER ATATÜRK'Ü ANLATTI

Etkinlik kapsamında Atatürk'ün Antalya'ya gelişi konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Daha sonra ise Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin 'Dünyanın en güzel yerinde Atatürk' adlı gösterisi sunuldu. Gösteride, Atatürk'ün kente gelişi, halk tarafından karşılanması ile kentte yaptığı geziler anlatıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Antalya'ya Gelişi Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement