Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk\'ün Ordu\'ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 90. yılı İlkadım Anıtı'nda yapılan coşkulu törenle kutlandı.

19.09.2014 16:04  Güncelleme: 16:10

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 90. yılı İlkadım Anıtı'nda yapılan coşkulu törenle kutlandı.

Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hayati Öztürk, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak İlkadım Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Ordu 19 Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Tetik yaptı. Tetik konuşmasında Atatürk'ün Ordu'ya geliş hikayesini ve Ordu'da yaptıklarını anlattı. Atatürk'ün Ordu'ya İlkadım Anıtı'ndan ayak bastığını belirten Tetik, Atatürk'ün Belediye, Valilik ve İdmanyurdu Spor Kulüplerine ziyaret gerçekleştirdiğini ve 2 saat süren Ordu gezisinin ardından Ordu'dan ayrıldığını söyledi.

Mustafa Tetik'in ardından söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hayati Öztürk, Orduluların Atatark'ü İlkadım Anıtı önünde gözyaşları ile karşıladığını belirtti. Atatürk'ün dediği "İktisat önemlidir" olgusuna dikkat çeken Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çok çalıştıklarını ve Ordu'yu her alanda ileri taşımak için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi. Ayrıca Gaziler Günü'nde 19 Eylül'e gelmesine değinen Öztürk, tüm gazilere ve ailelerine sağlık dolu bir ömür diledi.

Törende Mustafa Kemal'i anlatan şiirler okundu. Atatürk'ün Ordu'ya gelişi sebebiyle düzenlenen tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement