ATO'dan Başbakan Yardımcısı Türkeş'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ATO'dan Başbakan Yardımcısı Türkeş'e Ziyaret

ATO\'dan Başbakan Yardımcısı Türkeş\'e Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’i ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini ilettiler.

23.12.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'i ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini ilettiler.

ATO Başkanı Bezci, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgaza yılda 16,5 milyar dolar ödediğini, bu paranın yarısıyla güneş enerjisine yatırım yapılması halinde 5 yılda 40-50 bin megavatlık enerji elde edilebileceğini söyledi. Devletin bu konuda girişimcilerin önünü açacak düzenlemeler yapması gerektiğini belirten Bezci, "Devletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak. Bunu müteşebbisler yapacak" dedi. EPDK'nın yatırımcıdan 1 milyon dolar istemesini eleştiren Bezci, "Bizim önümüzü açın ki bu işi yapalım. Rusya'ya muhtaç olmayalım" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Türkeş'in Akyurt'ta yapılacak fuar alanı ile ilgili gelişmeleri sorması üzerine Başkan Bezci, proje tadilatının gerçekleştiğini ve ihale yapacak duruma geldiklerini söyledi. Bezci, dünyadaki fuarlardan örnekler vererek yılda iki kez düzenlenen ve giriş ücreti 1000 avro olan Cannes'daki gayrimenkul fuarına 15-20 bin kişinin katıldığını ve şehrin ekonomisinin bir anda canlandığını anlattı. Benzer fuarların Ankara'da yapılması halinde ekonomik bir sıçrama yaşanacağını vurgulayan Bezci, ATO bünyesinde kurdukları ATO Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği'ne üye olduğunu ve Ankara'ya kongreler getirmek için çalıştığını bildirdi. Bezci, ATO'nun yaptırdığı Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nı büyüteceklerini de sözlerine ekledi.

Ankara'dan yurtdışına direkt uçuşlar konusuna da değinen Bezci, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapılan toplantılarda ATO olarak 2 milyon TL destek sözü verdiklerini hatırlatarak, "Bu sözümüz geçerli. Bu ekibin başına siz geçerseniz Ankara'nın tüm sivil toplum örgütlerini toplarız. Bunu gündeme getirelim" diye konuştu.

TÜRKEŞ: "ANKARA'YI HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEMİZ LAZIM"

Türkeş, direkt uçuşların başlamasının hem Ankara'daki hem de ilçelerindeki ticari hayatı ve turizmi canlandıracağını söyledi. Sağlık turizmi amacıyla İstanbul üzerinden Ankara'nın ilçelerine gelmek isteyen bir turistin bütün gününün yollarda geçeceğini anlatan Türkeş, Polatlı ile Haymana arasında telefonların çekmediğini belirterek, "Yol, altyapı, direkt uçuş ve fuar alanı… Bunlar olursa Ankara hareketlenir. Direkt uçuşu öncelikli mesele olarak ele almamız lazım. Ankara'nın meselelerinde biz her zaman varız. Ankara'yı hak ettiği yere getirmemiz lazım" dedi.

Türkeş, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında kül olan Osmanlı Pazarı'nda incelemelerde bulunduğunu da hatırlatarak, "Esnaf perişan durumda. Oraya acil yardım çıkarttık" diye konuştu. Başkan Bezci de Osmanlı Pazarı konusunda, "Yapılmasına destek olacağız" diye konuştu.

Ziyaret sırasında ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Yıldırım, Galip Yeşilbaş, Hıfzı Kuruşa, Mehmet Aypek, Murat Ali Akman ve Recai Kesimal hazır bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ATO'dan Başbakan Yardımcısı Türkeş'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement