Aü'de "Türkiye'de Baskıresme Bakmak" Sergisi Açılacak - Son Dakika
Yerel

Aü'de "Türkiye'de Baskıresme Bakmak" Sergisi Açılacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından yarın, "Türkiye'de Baskıresme Bakmak" adlı sergi açılacak.

14.12.2011 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından yarın, " Türkiye'de Baskıresme Bakmak" adlı sergi açılacak.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Kütüphane Sergi Salonu'nda açılacak sergi, baskıresmin Türkiye'deki son 50 yıllık birikiminden bir seçkiyi izleyicilerle buluşturacak.

Koordinatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hayri Esmer'in yaptığı sergi, baskıresmin ülkemizdeki gelişim sürecini kronolojik bir bakışla ele alırken oluşan bu birikimi bir arada sunarak, onu görülebilir kılmayı ve tartışmayı hedefliyor.

Aralarında Mustafa Aslıer, Mürşide İçmeli, Erol Akyavaş, Abidin Dino, Feruh Başağa, Sabri Berkel, Fahrelnisa Zeid, Muammer Bakır, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Peker, Adnan Çoker, Turgut Zaim, Adnan Turani, Ali Teoman Germaner, Ercüment Kalmık, Aliye Berger, Burhan Uygur, Cihat Burak, Fethi Kayaalp, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, Gündüz Gölönü, Mehmet Güler, Aydın Ayan, Atilla Atar, Hayati Misman, Fevzi Karakoç, İbrahim Çiftçioğlu, Mehmet Koyunoğlu, Ayşegül İzer, Selma Gürbüz gibi sanatçıların da yer aldığı sergi, 15 Şubat'a kadar gezilebilecek.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aü'de 'Türkiye'de Baskıresme Bakmak' Sergisi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement