Bakan Çelik, Urfalıların Mesajını Almış - Son Dakika
Yerel

Bakan Çelik, Urfalıların Mesajını Almış

Bakan Çelik, Urfalıların Mesajını Almış

Bakan Faruk Çelik, "Geleceğe yürümek istiyorsak geçmişteki eksikleri, yanlışları artık bir şekilde yeni açılan sayfaya bulaştırmamak gerekiyor." dedi.

22.11.2013 12:15  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, belli aralıklarla geldiği seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da, bu kez belediye başkan aday adayları ile görüşüyor. Bakan Çelik, Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, tüm siyasi partilerin Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için aday belirlemek amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu, AK Parti'nin de her seçimde elde ettiği başarıya yeni bir zafer ilave etmek için büyük bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. Partisinin genel merkezince adayların belirlenmesi için oluşturulan üst kurul çalışmalarına katkı sunmak için seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Çelik, "Genel merkezimizin gerek teşkilat temayül yoklamasını yaparak gerekse aday adaylarıyla ilgili anket çalışmalarıyla elde ettiği bazı bilgiler bazı veriler var. Bunun yanında tabi ki AK Parti aylık, mevsimlik bir parti değil, düşüncesi ve fikirleriyle köklü bir partidir, geçmişiyle de 12 yıldır Türkiye'de önemli reformları önemli hizmetleri gerçekleştirmiş, ekonomi ve siyasi istikrarı sağlamış olan bir partidir. Yani ilkeleri prensipleri olan bir siyasi hareket olarak bu seçim döneminde çok sağlıklı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

'ADAY BELİRLEMEDE ÇOK TİTİZ DAVRANIYORUZ'
Kentteki temasları kapsamında pazar gününe kadar aday adaylarının yanı sıra kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve vatandaşlarla da görüşme yapacağını kaydeden Bakan Çelik, takım ruhu içerisinde Şanlıurfa'ya hizmet edecek olan ekibi çıkarmak için katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Şanlıurfa'nın ilk kez büyükşehir olarak seçimlere gireceğini hatırlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu: "14 belediye başkanı bir takım anlayışı içerisinde önem arz etmektedir. Çünkü planlama büyük ölçüde büyükşehirden yapılacak, kaynakların büyük bölümü büyükşehirde, kaynaklar büyükşehirden pompalanacak, köylerde dahil hizmetler bir bütün arz edecek ve bu hizmetlerin sağlıklı gitmesi için bizim sağlıklı aday belirleme sürecini geçirmemiz gerekiyor ve vatandaştan bir takım olarak oy talebinde bulunacağız. Şanlıurfa'ya ilk geldiğimiz günden itibaren 'Şanlıurfa bölgenin parlayan bir yıldız ili olacaktır' dediğimizin karşılığını verecek bir takım. Merkezi yönetimle, Ankara'da hükümetle iç içe, dayanışma içerisinde beş yıllık bir süre içerisinde komşu illerin imreneceği Türkiye'nin ciddi bir merkez olarak gelip ziyaret edecekleri bir cazibe merkezi olarak, Şanlıurfa'yı dönüştürme kararlılığımız aynen devam etmektedir. Yerel seçimler buna çok ciddi katkı sunacaktır, onun için aday belirlemede çok titiz davranıyoruz, davranmaya da devam edeceğiz."

'İKİ URFALI SANATÇININ SÜRECE KATKISI MEMNUN EDİCİ'
Bakan Çelik, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ve İbrahim Tatlıses ile Şivan Perwer'in sahne almasına ilişkin sorusu üzerine bölge açısından çok önemli gelişmeler olduğunu, burada yaşayan vatandaşların bu huzur ortamından memnun olduğunu vurguladı. İnsanların silahların gölgesinde bir yaşam değil huzur içerisinde yaşamak istediğine vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti: "Türkiye normalleşiyor. Bu normalleşme sürecine iki Şanlıurfalı sanatçının katkı sunması tabi bizleri son derece memnun etmiştir. Verdikleri mesajlar esas önemli olan. Ha bire insanlar geçmişe takılıyor, tamam geçmişte çok açılar yaşandı, bu acıları konuşalım da tekrar ağız tadımızı bozalım mı? Geçmişte birçok acılar yaşandı, birçok yanlışlar yapıldı, ama şimdi insanlar ne söylüyor ve yapmak istiyor bunu konuşmamız lazım. Şimdi insanlar net olarak çıkmış diyor ki 'yetti artık, canımıza tak dedi, bu gidişat gidişat değil.' Bu huzur ortamına dönük herkes mesaj vermeli, böyle mesaj sanat camiasından çıkıyorsa buna destek vermek, saygı duymak, bunu daha da yeşertmek gerekiyor. Onun için Diyarbakır'daki programlar bölgemiz açısından Şanlıurfamız açısından önemlidir, ülkemizin huzuru kardeşliği açısından önemlidir."

'YENİ VE BERRAK SAYFAYA KATKI SUNULMALI'
Diyarbakır'daki çıkarma ile ilgili değerlendirme yaparken adeta Şanlıurfa'daki aday adaylık belirleme sürecini de akıllara getiren bir konuşma yapan Çelik, "Geleceğe yürümek istiyorsak geçmişteki eksikleri, hataları, yanlışları artık bir şekilde yeni açılan sayfaya bulaştırmamak gerekiyor. Yeni açılan sayfa samimi bir sayfa, berrak bir sayfa, ben o çerçevede herkesin katkı sunmasının doğru olacağı inancındayım." dedi.

Bakan Çelik, yerel seçimlerde hedeflerinin Şanlıurfa'da tüm belediye başkanlıklarını kazanmak olduğunu ve bunun için en iyi isimleri belirlemeyi amaçladıklarını kaydederken, üç gün boyunca bir yandan kentteki temasları sürdürmeyi bir yandan da 144 aday adayı ile tek tek görüşmeyi hedefliyor.

Bu arada Bakan Çelik, gazetecilerin dershanelere ilişkin tartışmalara yönelik sorusunu ise gelişmeleri yeterli derecede takip edemediği gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

Bakan Çelik'in düzenlediği basın toplantısına AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve İl Başkanı Yusuf Eğilmez de katıldı. Ancak Fakıbaba'nın moralinin bozuk olduğu dikkatlerden kaçmadı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Çelik, Urfalıların Mesajını Almış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement