Bakan Eroğlu Konya Bozkırlı Esnaftan 5 Çocuk İstedi, 'Yengeme Selam Söyle' Dedi(2) - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Konya Bozkırlı Esnaftan 5 Çocuk İstedi, 'Yengeme Selam Söyle' Dedi(2)

Bakan Eroğlu Konya Bozkırlı Esnaftan 5 Çocuk İstedi, \'Yengeme Selam Söyle\' Dedi(2)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bozkır İlçesi'ndeki ziyaretinin ardından 15 tesisin temelinin atılacağı Bozkır Barajı inşaat alanına gitti.

25.05.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan EROĞLU KONYA BOZKIRLI ESNAFTAN 5 ÇOCUK İSTEDİ, 'YENGEME SELAM SÖYLE' DEDİ(2)

"HEDEF, DÜNYANIN 10'UNCU BÜYÜK EKONOMİSİ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bozkır İlçesi'ndeki ziyaretinin ardından 15 tesisin temelinin atılacağı Bozkır Barajı inşaat alanına gitti. Ülkemizin 2002 yılında IMF'ye muhtaç olduğunu belirterek, eski hükümetleri eleştiren Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"O zamanki hükümet, memur maaşlarını ödeyememenin endişesiyle çalmadık kapı bırakmamıştı. Ekonomi durma noktasına gelmişti. Ama o günler geride kaldı. Dünyada 26 sırada aldığımız ekonomiyi 16'ıncı sıraya yükselttik. Biz büyük bir milletiz. Bize 16 sıra yakışmıyor. Başbakanımız büyük hedef gösterdi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız."

"MERKEZ BANKASINDA 91 MİLYAR DOLAR VAR"

Türkiye'nin IMF'ye olan borçlarının bitme noktasına geldiğini belirten Eroğlu "Milletimize olan borçları da kapattık. Geçmiş dönemde batan bankaların vatandaşlara olan borçlarını ödedik. Merkez bankasının kasası doldu. 91 milyar dolar döviz var. Artık 6 sıfırını atmış, parası da değerli, pasaportu daha değerli küresel bir güç, büyük bir Türkiye var. Bu yeterli değil. Daha çok çalışacağız. Türkiye'ye bütün yatırımları yapmak bizim boynumuzun borcu" dedi.

"2 VATANDAŞIMIZDAN BİRİSİ BİZİM GETİRDİĞİMİZ SUYU İÇİYOR"

Şu ana kadar bin 128 tesisin açılışını yaptıklarını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi:

"Bunun 206 tanesi baraj. İstanbul gibi pek çok şehirde su yoktu. 49 şehrimize su götürdük. 41 milyon vatandaşımıza ilave su temin ettik. Türkiye'de her su içen 2 vatandaşımızdan birisi bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor."

BELÇİKA BÜYÜKLÜĞÜNDE ORMAN ALANI

Türkiye'nin kurak bir iklim bölgesine sahip olduğunu kaydeden Eroğlu, "Türkiye'de 2008 yılında ağaçlandırma seferberliğine başladık. Belçika'nın yüzey alanına eşit bir alanı ağaçlandırmaya ve bozuk ormanları ağaçlandırmaya söz vermiştik. 23 milyon dekar alanda çalışma yapıyoruz. Şu ana kadar 2 milyon hektar, yani 20 milyon dekar alanda çalışmamızı tamamladık. Hedefimizi de geçeceğiz. 2.4 milyon hektar alanda ağaçlandırma yapacağız. Böylece 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturmuş olacağız" diye konuştu.

"MASRAFI BAKANLIKTAN, GELİRİ KÖYLÜMÜZE

Ormanların insanlara da gelir getireceğini ifade eden Eroğlu, "Biz bu ormanları insanlara gelir getirici olarak tahsis edeceğiz. Ceviz, badem, bal ormanları kuracağız. Tıbbi aromotik bitkilerin yetiştirip ihracaatını gerçekleştireceğiz. Bu coğrafyada bu çalışmayı örnek çalışma olarak başlatıyoruz. Masrafı Bakanlıktan, geliri köylümüze. 49 yıllığına kadar bu alanları köylümüze vereceğiz. Bunların hepsini kuracağız" dedi.

Bakan Eroğlu yaptığı konuşmanın ardından protokol üyeleri ile birlikte tesislerin toplu temelini attı.

TEMELİ ATILAN TESİSLER

Temel atılan tesisler şunlar: Bozkır Barajı, Hotamış depolaması, BSA kanalı, Bağbaşı Barajı Dereiçi ve Bolat Bağlantı yolu, Damlapınar Barajı sulaması, Sille Himmet Ölçmen Baraj Sulaması, Meram Yeşiltekke Göleti ve Sulaması, Hadim Yelmez Göleti ve sulaması, Meram Akşahan Göleti sulaması, Ilgın Yukarıçiğil Göleti ve sulaması, Doğanhisar Çınaroba Kasabası Taşkın Komura Tesisi, Hüyük Göçeri Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Hadim Korualan Kasabası Taşkın koruma tesisi, Ilgın Çiğil Melekçayı Taşkın koruma tesisi, Ereğli İvriz Barajı Erezyon ve Rusubat Kontrolu Tesisi.

MKY,HD(İA/AAA) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu Konya Bozkırlı Esnaftan 5 Çocuk İstedi, 'Yengeme Selam Söyle' Dedi(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement