Bakan Güllüce'den Muhalefete Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce'den Muhalefete Eleştiri

Bakan Güllüce\'den Muhalefete Eleştiri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hükümetinin birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ancak muhalefetin bunları eleştirip "Seçimi kazanırsak engelleyeceğiz, yaptırmayacağız" dediğini söyledi.

26.03.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hükümetinin birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ancak muhalefetin bunları eleştirip "Seçimi kazanırsak engelleyeceğiz, yaptırmayacağız" dediğini söyledi.

Bakan Güllüce, partisinin Burdur Serenler Otel'de düzenlediği toplantıya katıldı. Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, hükümetin birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini belirterek, Marmaray projesini örnek verdi ve bunun dünyada nadir sayılacak, mühendislik literatürüne girecek bir proje olduğunu söyledi. Şimdi üçüncü Boğaz köprüsünü yaptıklarını ancak muhalefetin hala "Seçimi kazanırsak engelleyeceğiz, yaptırmayacağız" dediğini kaydeden Güllüce, şöyle konuştu:

"Aynı kafa, değişen yok. Peki 3'üncü havaalanını yapıyoruz. Dünyanın en büyük havaalanı. Bu, sözün gelişi söylenmiş bir şey değil. Bir vatandaş olarak ay yıldızlı nüfus cüzdanı taşıyan herkesin, dünyanın en büyük havaalanına sahip bir Türkiye ile iftihar etmesi mi lazım, 'Bunu yaptırtmayız, engelleriz' demesi mi lazım? Şimdi iki tane akıl var. Bir tanesi Recep Tayyip Erdoğan, 'Yapacağım' diyor. Onlar da 'Biz sana burayı yaptırmayacağız' diyor. Şimdi bu işin bir ucu çevre dolayısıyla bana dayanıyor, ÇED raporu dolayısıyla. Ben de sayın Başbakanımızın yanında olarak bağırıyorum. Sen engelleme projesini istediğin kadar yap, biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti olarak, dünyanın en büyük havaalanını sana rağmen yapacağız, sen de engelleyemeyeceksin."

Bakan Güllüce, 2002 yılında hızlı treni hayal edemediklerini ancak şimdi Konya-Ankara hattının çalıştığını, Ankara-İstanbul hattının bitmek üzere olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşümde deprem riskinin azalması, daha modern, sağlıklı, insani, güzel yerlerde insanların yaşamasının hedeflendiğini ifade eden Güllüce, TOKİ aracılığıyla 600 binin üzerinde konut yapıldığını, çok ucuz krediler verdiklerini anlattı.

YEREL SEÇİMLER ÖNEMLİ

Vatandaşın 30 Mart'ta bir karar vereceğini belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, "Ya yeni Türkiye kararını vereceğiz ya da o kirli ittifakların, kirli ilişkilerin, neredeyse hayatımızı, ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini kabusa döndüren, her gün ayrı bir hayal kırıklığıyla kalktığımız bir Türkiye tablosuna yeniden döneceğiz" diye konuştu.

Milletin, iradesini demokrasiyle aramaya çalıştığını vurgulayan Soylu, "Ama ona da 1960 darbesiyle 71 muhtırasıyla 80 öncesi olaylarla, dikkat edin, bu olayların hepsini körüklediler. Kahramanmaraş olayıyla körüklediler, 28 Şubat ile. Türkiye'de irtica varmış gibi. Biz 10 yıl sonra uyandık Ali Kalkancı'nın, Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz'ün kim olduğuna. Bugün meydanlarda milletin Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmasının bir sebebi var. O günkü büyük aldatmaya, aldatmacaya biz bugün kanmayacağız. Bugün bu oyunu ve tezgahı görüyoruz demeleri, en temel mantık budur" dedi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce'den Muhalefete Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement