Bakan Şahin Alanya'da - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin Alanya'da

Antalya'nın Alanya İlçesine Gelen Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Çankaya Yokuşu Fazla Virajlı Değil. Ankara'ya Gitmişseniz Oralarda Fazla Viraj Yok. Birazcık Yokuş Vardır Ama O Yokuşları da Parlamento Aşacaktır" Dedi. Şahin "Günlünüzdeki Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül mü?" Sorusu Üzerine, "Adaylar Belli Olmadan Bir Şey Söyleyemem. Ancak Sayın Abdullah ...

11.08.2007 19:19

Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Çankaya yokuşu fazla virajlı değil. Ankara'ya gitmişseniz oralarda fazla viraj yok. Birazcık yokuş vardır ama o yokuşları da parlamento aşacaktır" dedi. Şahin "Günlünüzdeki cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü?" sorusu üzerine, "Adaylar belli olmadan bir şey söyleyemem. Ancak Sayın Abdullah Gül de bu makama en çok yakışacak, bu sorumluluğu layıkıyla yerine giterecek bir arkadaşımızdır"

diye konuştu.

Seçim teşekkürü için Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, daha sonra Alanya'ya geçti. Şahin, ilk olarak Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Doğan, Bakan Şahin'i 'Hoş geldiniz Sayın Başbakanım' diye karşıladı. Kaymakam Doğan, makam odasında brifing verirken de birçok kez Bakan Şahin'e "Başbakanım" diye hitap etti. Basın mansupları tarafından 21 kez başbakan olarak hitap edildiği hatırlatılan Bakan Şahin,

"Kaymakamımıza itiraz etmedim. Herhalde Kaymakam Bey benim zaman zaman başbakana vekalet ettiğimi kastederek o cümleyi kullanmıştır. Yoksa başbakanımız tektir, o da Tayyip Erdoğan'dır. Ben başbakan yardımcısıyım. Herhalde vekalet etmiş olmam nedeniyle o sıfatı kullanmıştır, ben de itiraz etmedim" dedi.

Futbol Federasyonu tarafından maç sırasında su molası verileceği hatırlatılan Başkan Şahin, böyle bir karardan haberi olmadığını söyleyerek şaşırdı. Çevresindekilere bu kararı soran Bakan Şahin şöyle konuştu:

"Bildiğim kadarıyla zaten bu oluyordu. Top kornere yada taca çıktığında futbolcular kenara gelerek su içebiliyordu. Herhalde oyunun gidişatını etkileyecek bir şey değil."

Tüm takımlara yeni sezonda başarılar dileyen Bakan Şahin, İstanbul Belediye spor ve Fenerbahçe maçına dikkat çekerek, "Yeni sezon birtakım sürprizlere de gebe olacağa benziyor. Heyecan ve çekişme olmadan ligin tadı çıkmaz. Süper Lig'e yeni çıkan takımlar kendilerini ispat edebilmek için daha disiplinli oynuyorlar. Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçının ikinci yarısını izleme imkanı buldum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, rakibi karşısında daha diri bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe,

böylesine diri ve kollektif bir oyunu karşısında beklemiyordu. Güzel bir oyun sergilediler ve geçtiğimiz yılın şampiyonunu yenmeyi başardılar. Ülkemizi dışarıda temsil eden takımlarımızdan başarılar bekliyoruz. Türkiye'de spor sadece futboldan ibaret değil. Değişik spor dallarında da sporcularımız var. Bu sporcularımız önemli başarılar yakalıyorlar. Türkiye her spor dalında yeni başarılar yakalıyor. Sanki spor sadece futboldan ibaretmiş gibi bir kanaat var. Bunu yıkmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) başkanını seçtiğini ve divanını oluşturduğunu hatırlatan Şahin, geçen dönemde cumhurbaşkanını seçemediklerini ancak bu ayın sonuna kadar da meclisin yeni cumhurbaşkanını seçeceğini belirtti. Önümüzdeki hafta cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir netleşme olacağını aktaran Şahin, bu ayın 20'sinde de seçim turlarının başlayacağını bildirdi. Birinci turda cumhurbaşkanının seçilmesini temenni eden Şahin, meclis başkanlığı seçiminde tüm partilerin gerçekten bir olgunluk

ortaya koyduğunu söyleyerek, meclis başkanı seçimini halkın takdir edip alkışladığını belirtti. Şahin, halkın bu tabloyu cumhurbaşkanlığı seçiminde de beklediğinin altını çizdi.

Basın mensuplarının, "Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı Abdulah Gül mü? sorusu üzerine Bakan Şahin, "Şu aşamada bir yorum yapmam ama adaylar belli olduktan sonra görüşümü ifade edebilirim. Ancak sayın Abdullah Gül de bu makama en çok yakışacak ve bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirebilecek arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Çankaya yokuşu fazla virajlı değil. Ankara'ya gitmişseniz oralarda fazla viraj yok. Birazcık yokuş vardır ama o yokuşları da parlamento aşacaktır" diye konuştu.

Bakan Şahin, Kaymakam Hulusi Doğan'ı ziyaretinin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret etti. Parti binasının önündeki caddeye konulan kürsüden partililere seslenen Şahin, caddeyi kapatmalarından dolayı çevredeki esnaftan ve vatandaşlardan özür diledi. Esnafı dolaşan Bakan Şahin, bir vatandaşın asgari ücretin artması isteği ile karşılaştı. Bakan Şahin, Fenerbahce forması giyen vatandaşa önce "geçmiş olsun" dedi ve şunları söyledi:

"Asgari ücreti artıtırsak, bu sefer işveren sigortasız işçi çalıştırıyor, yada daha az eleman çalıştırıyor. Biz asgari ücreti belirlerken, hem işçiyi hem de işvereni düşünüyoruz. Bu bir denge işidir. Önümüzdeki yılın başında yeniden değerlendirme yapılacak" dedi.

Partililere seçimde gösterdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Şahin, öğle yemeği için Marina Restoran'a geçti. Şahin, daha sonra Antalya il merkezine hareket etti.

(RY-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin Alanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement