Bakan Yılmaz Allah Berkin'in Ailesine Sabırlar Versin Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz Allah Berkin'in Ailesine Sabırlar Versin Haberine Ek

Bakan Yılmaz Allah Berkin\'in Ailesine Sabırlar Versin Haberine Ek

7) BÜYÜK İLLERDEKİ BİRLİKLER, AZ GELİŞMİŞ İLLERE NAKLEDİLECEK Ardahan'dan karayolu ile Kars'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililer karşılayr. Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz kent merkezlerindeki askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasıyla ilgili master plan çalışması yaptıklarını bildirdi.

12.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7) BÜYÜK İLLERDEKİ BİRLİKLER, AZ GELİŞMİŞ İLLERE NAKLEDİLECEK

Ardahan'dan karayolu ile Kars'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililer karşılayr. Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz kent merkezlerindeki askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasıyla ilgili master plan çalışması yaptıklarını bildirdi.

Büyük şehirlerdeki askeri birliklerin az kalkınmış yerlere taşınmasını da içeren master planla ilgili olarak Bakan Yılmaz, Mesela Sinop çıkmaz sokak. Ardahan çıkmaz sokak özellikle gitmeniz lazım. Çalışmamız henüz tamamlanmadı. Daha az gelişmiş illere mutlaka biz büyük illerdeki askeri birliklerin taşınmasını istiyoruz. Kars, Ardahan, Artvin, Sinop, Yozgat. Dolayısıyla Silahlı Kuvvetler 2033 yılı yeniden yapılandırma programı var. İnşallah o program çerçevesinde bir master planı yapacaklar diye konuştu.

AÇLIK GREVİ İLE İLGİLİ, MESAJ ALINMIŞTIR DEDİ

Bakan Yılmaz, açık grevindeki emekli astsubaylarla ilgili olarak da mutlaka haklı talepleri bulunduğunu ve bu konuda hiç şüpheleri bulunmadığını bildirdi. Uzman jandarma, uzman erbaş, astsubay ve subayların bir çok talepleri bulunduğunu ve bunları adım adım gerçekleştirdiklerini anlatan Yılmaz, hepsinin bir anda olabilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Uzman erbaş ile astsubaylardan 4 yıllık yüksek okulu bitirenlerin birinci dereceye çıkmalarının yolunu açtıklarını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi

Fakat yine de talepleri var. Bu mesaj alınmıştır diyoruz. Ben kardeşlerimiz bu eylemlerini sonlandırmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Silahlı Kuvvetlerimizin geleneğinde bu tür eylemler pek görülmeyen eylemlerdir. Önemli olan mesajın iletilmesidir. Bu mesaj Genelkurmay Başkanı, hükumetimiz tarafından alınmıştır. Dolayısıyla inşallah bu süreç içerisinde Türkiye'nin ekonomik durumu da göz önüne alaraktan yerine getirilecektir diye düşünüyorum.

BAKANLARIN FEZLEKELERİ HAKKINDA HAYIRLI OLSUN

Bakan Yılmaz, 4 bakanın fezlekesinin mecliste görüşülecek olmasıyla ilgili de Yani hayırlı, uğurlu olsun. Normal prosedür içerisinde, hukuk sistemi içerisinde, usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım. Hayırlı uğurlu olsun diye konuştu. KARS'TA DA BERKİN'LE İLGİLİ KONUŞTU

Gezi olaylarında sırasında ekmek almaya giderken başına gaz fişeği kapsülü isabet edince uzun sürede komada kalan ve dün vefat eden Berkin Elvan ile ilgili olarak da Ardahan'da yaptığı açıklamaya ek olarak şöyle konuştu.

Hiçbir kelime. Yani 'kelimelerin yetersiz, kifayetsiz kaldığını bilmezdim' diye bir söz var. Hiçbir kelime annesinin, babasının acısını hafifleteceğini düşünmüyorum. Ama buna rağmen de başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin diyorum. Hiç olmaması gereken, yapılmış olan bir hataydı o evladımıza karşı. Herkes kendi evladını 14 yaşındaki kardeşimizin yerine koysun. Dolayısıyla annesine, babasına, kardeşlerine, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Yani kardeşimize yapılan kesinlikle yüzde 100 yanlış. Muhakkak ki bu yanlışı demokratik yoldan dile getirmekte çok doğaldır. Buradaki yanlış olan şey bir hukuksuzluğu başka bir hukuksuzlukla cevaplandırmak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekrar Allah sabır versin, mekanı Cennet olsun diyorum. Allah bir daha böyle bir acı olayı hiç kimseye yaşatmasın.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz Allah Berkin'in Ailesine Sabırlar Versin Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement